Quantcast

Sukčiai griebiasi seno amato - siūlo pirkti „auksą“

Vienoje Kauno parduotuvių dirbanti moteris dėl savo patiklumo tapo įžūlios apgavikės auka. Nukentėjusioji neatsispyrė pagundai pigiai įsigyti neva auksinį papuošalą.

Norėdami apsisaugoti nuo apsukrių sukčių, kauniečiai turėtų nepamiršti liaudies posakio, bylojančio, kad ne viskas auksas, kas auksu žiba. Būtent tai ketvirtadienį pamiršo vienos Kalniečių gatvėje esančios parduotuvės darbuotoja.

Tądien į parduotuvę užsukusi nepažįstama moteris pasiūlė 33 metų pardavėjai pirkti grandinėlę su pakabuku. Graudendama apie pinigų stygių, nepažįstamoji žūtbūt stengėsi įsiūlyti juvelyrinį dirbinį, tikindama, kad šis tikrai auksinis.

Susiviliojusi papuošalu ir prieinama jo kaina, parduotuvės darbuotoja įsigijo jį už pustrečio šimto litų. Tik gerokai vėliau naujoji grandinėlės savininkė sumojo įsitikinti, ar išties ji iš gryno aukso. Nuėjus pas juvelyrą, moterį kankinusi negera nuojauta pasitvirtino - už 250 litų ji įsigijo anaiptol ne aukso dirbinį.

Būtent tiek apgautoji įvertino ir patirtą materialinę žalą. Žaliakalnio policijos komisariate dėl įvykio pradėtas ikiteisminis tyrimas. Nusikaltimas kvalifikuotas kaip sukčiavimas. Už apgaule išviliotą nedidelės vertės turtą Baudžiamasis kodeksas numato viešuosius darbus, baudą arba laisvės apribojimą bei areštą.

Teisėsaugininkų teigimu, tokio pobūdžio nusikaltimai pastaruoju metu Kaune buvo užregistruojami itin retai. Gerokai anksčiau prekyba tariamu auksu buvo tapusi romų tautybės piliečių pasipelnymo šaltiniu. Pastarieji dažniausiai siūlydavo pirkti geltono metalo žiedus, dumdami akis, esą jie pagaminti iš aukso.


Šiame straipsnyje: netikras auksas

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių