Pereiti į pagrindinį turinį

Šiukšlės iškeliavo į maišus, pagamintus iš Kalėdų eglutės

2014-04-12 15:00

Miesto savivaldybės, seniūnijų bei bendrijų organizuota tradicinė švarinimo diena šiemet nesutapo su akcija "Darom". "Lietuviams nuo seno įprasta apsitvarkyti prieš šventes", – Kauno meras Andrius Kupčinskas su miesto administracija nusprendė švarinimosi akciją surengti ne po, bet prieš Šv.Velykas.

Miesto savivaldybės, seniūnijų bei bendrijų organizuota tradicinė švarinimo diena šiemet nesutapo su akcija "Darom". "Lietuviams nuo seno įprasta apsitvarkyti prieš šventes", – Kauno meras Andrius Kupčinskas su miesto administracija nusprendė švarinimosi akciją surengti ne po, bet prieš Šv.Velykas.

Neatėjusieji – atidirbs

Šiemet senąsias miesto kapines – Ramybės parką – nusprendę tvarkyti Kauno savivaldybės darbuotojai akciją pradėjo nuo atvykusių darbuotojų sąrašo ir parašų rinkimo.

"Renkamės Ramybės parke. Renginyje nedalyvauti galima tik su pateisinama priežastimi. Prašau apie renginį informuoti VTS (Viešosios tvarkos skyrius – aus. past.) darbuotojus. Kauno miesto savivaldybės administracijos Viešosios tvarkos skyriaus vedėjas Danas Bortkevičius." Toks laiškas elektroniniu paštu, "Kauno dienos" žiniomis, buvo išsiuntinėtas darbuotojams.

"Pirmadienį susirinkime kalbėjome, kad tie, kas neateis į talką, per pietus turės valandą atidirbti, – atskubėjęs į talką teigė A.Kupčinskas. – Tačiau rekomendacija dalyvauti talkoje – geranoriška. Turime rodyti pavyzdį ir stengtis prisidėt prie miesto švarinimo. Kaskart keičiame švarinimo vietas. Šiemet sakė, kad labiausiai apleistas Ramybės ir Vytauto parkas."

Savivaldybės darbuotojams buvo atvežta apie 60 įvairiausių įrankių: grėblių, šluotų, pjūklas. Surinktos šiukšlės krautos į maišus, pagamintus iš perdirbtos Kalėdų eglutės.

Po talkos – nei šašlykų, nei alaus

Tiesa, visi pakalbinti savivaldybės darbuotojai bent jau viešai tikino, kad akcijoje dalyvavo savanoriškai ir entuziastingai.

"Kas privertė ateiti? Pareiga. Kontrolės ir mero įsako nebuvo. Organizuoti talką nusprendėme administracijos pasitarime. Dalyvaujam laisvanorišku principu. Miestas turi būti švarus. Tokias akcijas rengiame kasmet prieš didžiąsias šventes, nes turime apsikuopti, – neabejojo politikas Vasilijus Popovas. – Padirbėsim porą valandėlių parke, po to apvažiuosime kitas vietas, seniūnijas. Ar po talkos bus puota su šašlykais, alumi ir stipresniais gėrimais? Kiekvieno asmeninis reikalas. Aš – nedalyvausiu."

Savanoriškai švarinimosi akcijoje dalyvavo ir savivaldybės Investicijų ir strateginio planavimo skyriaus vedėjo pavaduotoja Sonata Senkienė: "Matote, atėjau net su sūnumi. Jei būtų priežastis neateiti – neatvykčiau. Pernai buvau išvykusi su darbais į užsienį – negalėjau. Ar po darbo su sūnumi į greitojo maisto restoraną? Jei gerai dirbs – galbūt."

Nuo 2008 metų kasmet tokiose akcijose dalyvaujantis savivaldybės administracijos direktoriaus pavaduotojas Steponas Vaičikauskas su malonumu švariną miestą ir tikino, jog kasmet šiukšlių vis mažėja.

"Daugiausia per pastaruosius metus jų radau Veršvų piliakalnyje. Ten radome padangų, lovų ir daug įvairių jau nenaudojamų buities rakandų. Ramybės parke daugiausia natūralios šiukšlės – supuvę lapai, šakos, – kaip ir V.Popovas, S.Vaičikauskas taip pat neketino po darbų kur nors išgerti alučio. –  Keliuosi gyventi iš Vilniaus gatvės į Dainavos. Dabar žmona tvarkosi namie, po to kartu kraustysimės, pervešime daiktus."

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų