Pereiti į pagrindinį turinį

Užliedžiuose atidaryti grupinio gyvenimo namai: įsikūrė dešimt intelekto negalią turinčių asmenų

2024-10-17 19:56 diena.lt inf.

Kauno rajono savivaldybė praneša, kad trečiadienį Užliedžiuose atidaryti grupinio gyvenimo namai, kuriuose įsikūrė dešimt intelekto negalią turinčių asmenų.

Kauno rajono savivaldybės nuotr.

Anot savivaldybės, naujai atvertuose grupiniuose namuose neįgalūs asmenys, padedant darbuotojams, gamina valgyti, tvarko namus, prižiūri kiemą, mokosi socialinių, bendruomeninių ir kitų įgūdžių.

„Darbo dienomis vieni gyventojai išvyksta mokytis į profesinę mokyklą, kiti – į socialines dirbtuves arba užimtumo centrą. Tikimasi, kad ateityje dalis žmonių dirbs atviroje darbo rinkoje“, – nurodoma išplatintame pranešime.

Savivaldybės teigimu, tai jau trečia tokia įstaiga Kauno rajone. Naujuosius grupinio gyvenimo namus administruos Viešoji įstaiga „Tapk laisvas“.

Primenama, kad 2014 metais Socialinės apsaugos ir darbo ministerija (SADM) patvirtino perėjimo nuo institucinės globos prie šeimoje ir bendruomenėje teikiamų paslaugų neįgaliesiems ir likusiems be tėvų globos vaikams veiklų planą. Viena šio plano dalių yra susijusi su socialinės globos įstaigų pertvarkymu – apgyvendinant tikslines grupes bendruomenėse ir kuriant socialines paslaugas.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų