Pereiti į pagrindinį turinį

Visuomenei naudingus darbus rajone dirba jau 15 savanorių

2009-07-22 17:18
Visuomenei naudingus darbus rajone dirba jau 15 savanorių
Visuomenei naudingus darbus rajone dirba jau 15 savanorių / Tomo Raginos nuotr.

Birželį visuomenei naudingus darbus Kauno rajone dirbo 7 asmenys, o šį mėnesį - jau 15. Domeikavos seniūnija pirmoji mūsų krašte sudarė sutartį dėl visuomenei naudingų darbų atlikimo.

Ketvirtą dešimtį pradėjęs gyventojas, kreipęsis dėl piniginės socialinės paramos, birželio 10 dieną pasirašė sutartį su seniūnija. Praėjusį mėnesį šioje srityje lyderė buvo Karmėlavos seniūnija. Čia triūsė 4 asmenys.

Liepos mėnesį ne tik dvigubai išaugo dirbančiųjų skaičius, bet ir prasiplėtė geografija. Visuomenei naudingi darbai atliekami Zapyškio, Garliavos miesto ir apylinkių, Ežerėlio, Vilkijos miesto ir apylinkių, Raudondvario bei minėtose Karmėlavos ir Domeikavos seniūnijose. Pastarojoje bei Vilkijos apylinkių seniūnijose šį mėnesį visuomenei naudingus darbus dirba 6 žmonės, po tris kiekvienoje.

„Kai gegužės mėnesį taryboje svarstėme šį klausimą, turėjome abejonių, ar naujovė pasiteisins. Nepraėjus nė pusei mėnesio jau buvo sudaryta pirmoji sutartis, visuomenei naudingi darbai Kauno rajone įgauna vis didesnį pagreitį“, - džiaugėsi Kauno rajono mero pirmoji pavaduotoja, pavaduojanti merą Nijolė Kliučienė.

Visuomenei naudingų darbų atlikėjai - darbingi nedirbantys besikreipiantys dėl piniginės socialinės paramos (socialinių pašalpų, būsto šildymo išlaidų, išlaidų šaltam vandeniui bei nuotekoms ir išlaidų karštam vandeniui kompensacijų, vienkartinių pašalpų) gyventojai. Gana dažnai tai būna žmonės, užsiregistravę darbo biržoje, tačiau atsisakantys dirbti viešuosius darbus, nedalyvaujantis perkvalifikavimo programose.

Visuomenei naudingų darbų atlikėjai per mėnesį turės dirbti 20 valandų per mėnesį, jei tai daryti atsisakys, piniginė socialinė parama tokiam asmeniui bus skiriama nepinigine forma.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų