Pereiti į pagrindinį turinį

Aiškėja daugiau detalių apie vos kelių mėnesių mirusią mergytę: prašo nebūti teisėjais

Aiškėja daugiau detalių apie tragediją, kai rugpjūčio 16-osios rytą Kėdainiuose esančiuose namuose buvo rastas mirusios vos kelių mėnesių mergaitės kūnelis. Šeimai iškart buvo teikiama visokeriopa pagalba, o labiausiai mirusio kūdikio mamą žeidė pikti kaltinimai, kuriais žarstėsi kai kurie komentatoriai, nežinodami visų aplinkybių. Tarnybų teigimu, šeima joms nebuvo žinoma, vaikais čia buvo rūpinamasi, o įvykis – didelė tragedija jaunai šeimai. Šeima, kuri itin skaudžiai išgyvena vaiko netektį, jaučia didelį artimų žmonių supratimą ir palaikymą. O visuomenė, kol atliekamas ikiteisminis tyrimais, pasak artimųjų, neturėtų būti teisėja.

Pixabay ir Shutterstock nuotr.

Pranešė policija

Priminsime skaitytojams, kad Policijos departamentas išplatino informaciją, jog rugpjūčio 16 dieną, apie 06 val., Kėdainiuose esančiuose namuose rastas mirusio kūdikio – 2024 metais gimusios mergaitės – kūnas be išorinių smurto žymių.

Policija pranešė pradėjusi ikiteisminį tyrimą mirties priežasčiai nustatyti, daugiau informacijos, siekiant apsaugoti šeimą, nebuvo teikiama.

Problemų nekėlė

Praėjus porai savaičių po tragedijos, aiškėja naujų įvykio aplinkybių. Pirminiais duomenimis, kūdikio mirtis galimai buvo nelaimingas atsitikimas, o iki šiol šeima nekėlė jokių problemų nei teisėsaugos, nei kitoms šeimos ir vaiko gerove besirūpinančiomis institucijoms.

Šeima bendradarbiauja ir su teisėsauga, ir su vaiko teisių atstovais. Žmonės dėkoja šių institucijų darbuotojams.

„Kiekvienai šeimai, patyrusiai vaiko netektį, yra reikalinga laiku suteikiama pagalba – tiek iš specialistų, tiek iš savo artimiausios aplinkos žmonių. Tad ir šiuo minimu skaudžiu atveju vaiko teisių gynėjai skubiai susisiekė su kūdikio netekusiais tėvais, pasiūlė jiems reikalingą pagalbą bei pasirūpino, kad tuo metu jautriomis aplinkybėmis likęs kitas šeimoje augantis vaikas galėtų laikinai apsistoti pas artimuosius. Šeima geranoriškai priėmė siūlomą pagalbą ir iki šiol su vaiko teisių gynėjais sklandžiai bendradarbiauja bei rūpinasi sėkmingai į namus sugrįžusio vaiko gerove. Mūsų žiniomis, minima šeima, kuri itin skaudžiai išgyvena vaiko netektį, jaučia didelį artimų žmonių supratimą ir palaikymą. Vaiko teisių gynėjai dar kartą nuoširdžiai užjaučia šeimą ir linki stiprybės“, – „Rinkos aikštei“ komentavo Valstybės vaiko teisių apsaugos ir įvaikinimo tarnybos Kauno apskrities vaiko teisių apsaugos skyriaus vedėjas Deivydas Aidukas.

Prireikė medikų pagalbos

Lemtingą naktį 32-ejų metų mama lovoje miegojo su dviem savo vaikais – naujagime ir vyresne mergaite. Moteris pasakojo, kad mergytė miegojo per vidurį. Ryte pabudusi ji pamatė, kad jos mergytė nebekvėpuoja. Moteris puolė šaukti, panikuoti. Ji tuoj pat skambino telefono numeriu 112 ir savo mamai. Būdama streso būsenos, panikuodama moteris išgėrė daugiau nei 150 ml širdies lašų. Tuomet jai pačiai prireikė medikų pagalbos.

Moteris teigia, kad jai skaudu girdėti žodžius, kad ji buvo bloga mama, nes ji be galo mylėjo dukrą, labai jos laukė. Tragediją išgyvenusios jaunos šeimos artimieji prašo visuomenės tik vieno – tokią skaudžią ir tragišką akimirką nebūti teisėjais.

Ikiteisminis tyrimas mirties priežasčiai nustatyti tebetęsiamas. Kai jis bus baigtas – visi taškai bus sudėlioti ant „i“.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų