Pereiti į pagrindinį turinį

Dar vienas neįtikėtinas Kauno policijos laimikis: turėjo būti jau miręs, bet dar vairavo automobilį

2024-08-20 17:06 diena.lt inf.

Kauno policija, surengusi specialią priemonę vairuotojų girtumui po praėjusio ilgojo savaitgalio patikrinti, sugavo neeilinį laimikį. Vienas kaunietis pirmadienį apie 8.40 val. pripūtė į pareigūnų alkoholio matuoklį 4,46 promiles, kas, anot medikų, jau yra mirtina dozė.

Asociatyvi Vytauto Petriko nuotr.

Šis 56-erių metų kaunietis, vairavęs automobilį „Opel Vivaro“, įkliuvo per minėtą policijos priemonę, surengtą pirmadienio ryte Žemuosiuose Šančiuose – Švenčionių gatvėje.

Ir pripūtė į alkoholio matuoklį minėtus skaičius beveik abiem bandymais su nedideliu skirtumu. 4,46 promilės buvo didesni skaičiai, pripūsti antruoju bandymu, kas leidžia teigti, kad alkoholis buvo vartotas ne per seniausiai. Pavyzdžiui, po daugiadienių išgertuvių dar bandyta „pataisyti“ prastą sveikatą.

Kadangi dėl tokio promilių kiekio susikalbėti su šiuo asmeniu buvo neįmanoma, jam tik įteiktas šaukimas atvykti išsiblaivius apklausai į policiją, nes pradėtas ikiteisminis tyrimas, ir sulaikytas jo automobilis.

Dar įdomiau, kad šio jau šeštą dešimtį bebaigiančio kauniečio biografija lig šiol buvo švari – nei teistumų, nei administarcinių nusižengimų, kas kelia galimas sąsajas su šių metų šios srities Kauno rekordininku, kuris praktiškai išlipo sausas iš vandens.

Kaip jau rašyta, minėtas BMW vairuotojas buvo sulaikytas prieš prasidedant ilgajam Joninių savitgaliui – birželio 21-ąją apie 23.25 val. Nuokalnės gatvėje, esančioje Kauno klinikų rajone. Ir šis 37-erių metų kaunietis tada pripūtė į alkoholio matuoklį net 5 promiles alkoholio. Ir abiem bandymais.

Ir minėtas rekordininkas iki šio įvykio nebuvo baustas net administracine tvarka, dėl ko jo bylą nagrinėjęs Kauno apylinkės teismas, atsižvelgdamas ne tik į tai, bet ir nuoširdų teisiamojo prisipažinimą bei gailėjimąsi, prieš mėnesį atleido jį nuo baudžiamosios atsakomybės pagal giminaičio laidavimą vieneriems metams ir be jokio užstato.

Minėtas vairuotojas teisinosi nesusitvarkęs su užgriuvusiomis asmeninio gyvenimo problemomis, o sėdęs neblaivus prie automobilio vairo dėl išgerto alkoholio kiekio. Laimė, policija jį sulaikė ne per toliausiai namų.

Tačiau, nors minėtas kaunietis ir atleistas nuo baudžiamosios atsakomybės, iš jo pusantrų metų atimta teisė vairuoti automobilį bei konfiskuotas BMW, su kuriuo jis padarė minėtą nusikaltimą.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
skaitytojas

Kai bus pagamintas nors vienas alkoholio matuoklis , kuris patikros metu rodys kraujo kieky alkoholyje ,,va tada bus galima sakyt kad vairovo komos busenoje ,,o dabar ka ? Jaigu pagal kuno mase kokie 0.7-40% , tai turetu but 025 -03 prom..nu tai koks cia mires ..Gal reikia priimti naujus standartus ????
1
-2
Visi komentarai (1)

Daugiau naujienų