Pereiti į pagrindinį turinį

Dviguba mįslė Dainavos daugiabutyje: dalis kaimynų apie vieną iš velionių sužinojo tik po jo mirties

2024-10-22 11:16
DMN inf.

Portalui kauno.diena.lt pavyko sužinoti daugiau aplinkybių, susijusių su šiurpiu specialiųjų tarnybų radiniu pirmadienio vidurdienį viename V. Krėvės prospekto penkiaaukštyje. Kol dar nėra teismo medicinos ekspertų išvadų, patvirtinančių arba paneigiančių prielaidas, kas galėjo atsitikti be gyvybės ženklų aptiktiems motinai ir sūnui, belieka guostis, kad ši nelaimė neperžengė jų buto ribų.

Edgaro Cickevičiaus, Shutterstock nuotr.

Kaip jau pranešta, 91-erių metų senolės ir 69-erių metų jos sūnaus kūnai buvo rasti judviejų bute pirmadienį prieš vidurdienį. Po to, kai Bendrojo pagalbos centro telefonu 112 paskambino jų kaimynė, sunerimusi dėl vis stiprėjančio nemalonaus kvapo, sklindančio iš motinos ir sūnaus buto.

Anot iškvietusiosios specialiąsias tarnybas, paskutinį kartą jau į dešimtą dešimtį įkopusią savo kaimynę ji buvo mačiusi apie spalio 8-ąją. Ši jau retai išeidavo iš namų – tik į parduotuvę. Tačiau jos pabendraudavo. Taip buvo ir paskutinio judviejų susitikimo metu, per kurį senolė sveikata nesiskundė. O jos neįgalaus sūnaus kaimynė nebuvo mačiusi, nors žinojo apie tokio egzistavimą. Panašu, kad dėl specifinių sveikatos sutrikimų jis nebuvo niekur išleidžiamas iš namų.

Anot velionių kaimynės, nemalonus kvapas iš motinos ir sūnaus buto ėmė sklisti apie spalio 18-ąją. Ir jam vis stiprėjant – kartu su įtarimu, kad kažkas atsitiko, greičiausiai – motinai, nuspręsta apie tai pranešti Bendrajam pagalbos centrui.

Kaip pranešama Kauno priešgaisrinės gelbėjimo valdybos suvestinėje, iki motinos ir sūnaus buto langų trečiajame aukšte buvo pasikelta ištraukiamomis kopėčiomis. Į jo vidų įleidus policiją bei greitosios medikus, aptikti du kūnai.

Portalo kauno.diena.lt duomenimis, motina rasta miegamajame ant grindų. Sūnus – vonioje be vandens, tačiau su drabužiais.

Asociatyvi Edgaro Cickevičiaus nuotr.

Pirminės irstančių jų palaikų apžiūros metu jokių išorinio smurto žymių neužfiksuota. Kaip neaptikta jų bute, kurio lauko durys buvo užrakintos, ir jokių grumtynių ar girtavimo, pavyzdžiui – sūnaus, pėdsakų.

Kol negautos palaikų skrodimo išvados, daroma prielaida, kad, greičiausiai, pirmiausiai sutriko mamos sveikata. Ir neaišku, ar jai dar nebuvo galima padėti, iškvietus greitąją medicinos pagalbą. Tačiau, neaišku ir, ar neįgalus sūnus dėl turimo sveikatos sutrikimo suvokė, kas atsitiko.

Kita vertus, po to kur buvo aptiktas jo kūnas, belieka guostis, kad viskas nesibaigė, pavyzdžiui, gaisru.

Kol kas panašu, kad motina su sūnumi daugiau artimųjų neturėjo. Arba šiems nelabai rūpėjo.

Į visus klausimus tikimasi atsakyti, pradėjus ikiteisminį tyrimą motinos ir sūnaus mirčių priežasčiai nustatyti.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų