Pereiti į pagrindinį turinį

Į namą atsitrenkęs ir du žmones sužalojęs pradedantis vairuotojas: norėjau išmesti per langą snarglį

2023-08-24 10:17 diena.lt inf.

Naktį į trečiadienį vieno Vandžiogalos (Kauno r.) medinuko gyventojai pabudo nuo sienos, prie kurios miegojo, balkių smūgių į galvas, lydimų pažirusių lango stiklų. Taip baigėsi vos prieš mėnesį – liepos 13-ąją vairuotojo pažymėjimą gavusio aštuoniolikmečio iš kaimyninio Boniškių kaimo grįžimas tą gilią naktį iš kažkur į namus.

Ketvirtadienio ryte apie šį neeilinį įvykį liudijo aplink minėtą apgriautą medinuką besimėtančios automobilio dalys ir vėžės, vedančios nuo greta esančios gatvelės per pievą – tiesiai į taranuotą objektą. O Lietuvos kelių policijos tarnybos suvestinėje apie praėjusios paros įvykius, kuriuose sužaloti žmonės, buvo toks įrašas: „Apie 4 val. Kauno rajono savivaldybės Vandžiogalos miestelio Kauno gatvėje automobilio „Volkswagen Polo“ vairuotojas (gim. 2004 m.), nesuvaldęs automobilio, nuvažiavo nuo kelio ir atsitrenkė į namą. Jame buvusi moteris (gim. 1969 m.) vėliau kreipėsi į gydymo įstaigą ir gydoma ambulatoriškai.“

Minėta moteris šiandien portalui kauno.diena.lt teigė, kad tąnakt nukentėjo ne tik ji, bet ir jos draugas. Tačiau dėl patirto šoko, pašokus iš miegų minėtomis aplinkybėmis, jie ne iš karto tai suprato.

Justinos Lasauskaitės nuotr.

Išbėgę tada į lauką, kaip manyta, aiškintis, kas išdaužė jų langą, sugyventiniai aptiko prie namo kampo stovintį automobilį. Iškvietus jo vairuotojui, kuris, anot pašnekovės, išsiskleidus oro pagalvėms, nenukentėjo, policiją, šios pareigūnai tik palaukė, kol bus užpildyta eismo įvykio deklaracija.

„Net nedavė vairuotojui pūsti į alkoholio matuoklį!“ – piktinosi apgriauto medinuko savininkė. Tačiau pasiteiravus jos, ar jautė nuo minėto vaikino alkoholio kvapą, ji atsakė, kad ne.

Šiandien labiau skauda petį – negaliu pakelti rankos.

Pagrindo įtarti, kad šis aštuoniolikmetis galėjo būti nuo kažko apsvaigęs, suteikė jo pasiaiškinimas policijai. Anot taranuoto medinuko savininkės, jis teisinosi, kad važiavęs leistinu šioje vietoje – 50 km/val. greičiu, tačiau nesuvaldęs tiesiame kelyje automobilio, kai, bekrapštydamas nosį, panoro išmesti per langą snarglį. Aštuoniolikmetis teigė važiavęs tokiu metu iš kažkur parsivežti draugo. Nors, pašnekovės manymu, greičiausiai, parvežęs į namus panelę, grįžo į už šešių kilometrų esančius Boniškius.

O išsiskirsčius po tos nakties įvykio, anot apgriauto medinuko savininkės, ji kitą dieną vėl kreipėsi į policiją, nes už poros valandų ėmė labai skaudėti galvą. Skundėsi dėl to ir jos draugas, tačiau šis ryte vis tiek išėjo į darbą. O ji, sulaukusi aštuntos ryto, kreipėsi į šeimos gydytoją ir gavo nedarbingumo pažymėjimą.

Justinos Lasauskaitės nuotr.

„Šiandien labiau skauda petį – negaliu pakelti rankos“, – skundėsi pašnekovė ir teigė, kad parašė policijai pareiškimą dėl patirto sveikatos sutrikdymo.

Tačiau, anot jos, dar daugiau problemų bus dėl apgriauto medinuko. Po automobilio atsitrenkimo į šį šimtametį jis praktiškai griūna. Be to, šiandien, anot jo savininkės, sugyventinis dar apsižiūrėjo, kad pažeistas ir kaminas.

Vienintelė paguoda, kad įvykio kaltininko vardu registruotas automobilis buvo apdraustas „Lietuvos draudime“. Tačiau pats medinukas apdraustas nebuvo.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų