Pereiti į pagrindinį turinį

Išpuolis Petrašiūnuose: už tai, kad draugas nesilaikė žodžio, atkeršijo jo kaimynei

2020-07-20 08:45 diena.lt inf.

Savaitgalį Petrašiūnuose, kuriuose prieš mėnesį kirviu apgadintos vietinės bažnyčios durys, vėl siautėjo, kaip įtariama, tam tikrų sveikatos problemų turintis asmuo. Tik šį kartą jo taikiniu tapo nepažįstamos moters automobilis.

Asociatyvi nuotr.
Asociatyvi nuotr. / Andriaus Aleksandravičiaus nuotr.

64-erių įtariamąjį sulaikė du pilietiškis asmenys. Po to, kai jis vieno T.Masiulio gatvės daugiabučio kieme pradūrė ten stovėjusio „Ford Focus“ padangą, o po to, prisirinkęs nuo žemės medinių pagalių, sukrovė juos ties šio automobilio langų valytuvais ir padegė. Atvykus iškviestai policijai, išsišokėlis dar bandė žalotis ir turėtomis manikiūrinėmis žirklutėmis.

Pirminiais duomenimis, jis buvo blaivus. Ir pareigūnams teigė užpykęs ant šiame daugiabutyje gyvenančio draugo, kuris turėjo nuvežti jį į sodybą. Atvykus pas šį iš kito miesto galo – Pramonės prospekto, draugo buto durų niekas neatidarė. Kelias valandas laukus ir nesulaukus, kol jis grįš arba galų gale įsileis, ir nuspręsta išsikviesti melagį sukeliant jo kieme gaisrą. Tam pasirinktas arčiausiai namo stovėjęs automobilis. Šio savininkė vos prieš valandą buvo grįžusi į namus, kai atbėgęs kaimynas pranešė apie degantį jos „Ford Focus“.

Kadangi išpuolis surengtas apie 18.30 val. ir į jį sureagavo pilietiški kaimynai, žiebtuvėliu įplėksta ugnis tespėjo apgadinti variklio dangtį bei veidrodėlį.

Sulaikytasis, kuriam pareikšti įtarimai dėl svetimo turto sugadinimo visuotinai pavojingu būdu, taip pat laiko save nukentėjusiuoju – nuo jį pargriovusių ir sumušusių dviejų vyrų, turėdamas galvoje jį sulaikiusiuosius. Tačiau, jis prisipažino, kad jau buvo gydytas specifinės paskirties ligoninėje. Nors tai, remiantis sulaikytojo dosje, nesutrukdė jo ankstesniems teistumams. Vienas iš jų – net Islandijoje. Prieš dešimt metų – už kelių eismo taisyklių pažeidimus.

Savaitgalį šis nenuspėjamo elgesio kaunietis praleido policijos areštinėje. Tačiau, šiandien greičiausiai vėl bus paleistas į laisvę, skiriant švelnesnę kardomąją priemonę, nes, remiantis mūsų įstatymais, didelių nuostolių padaryti nespėjo ir ankstesni jo teistumai jau laikomi išnykusiais, o įrodyti žmogui, kad jam reikia gydytis, – dar sudėtingiau, negu kreiptis į teismą dėl jo suėmimo.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų