Pereiti į pagrindinį turinį

Magistralės detektyvas: policijai nežinant, kur pagrindinis įkaltis, kai kas jį rado įvykio vietoje

2024-09-26 14:56

Jau trečia para, kai Kauno policijai nepavyksta rasti nežinomos transporto priemonės vairuotojo, pirmadienį apie 21 val. pagrindinio Lietuvos magistralinio kelio Vilnius-Kaunas-Klaipėda važiuojamoje dalyje Babtų apylinkėse pametusio, kaip įtariama, dalį neeilinių gabaritų krovinio, dėl ko buvo apgadinti mažiausiai šeši paskui jį važiavę automobiliai. Bendrasis pagalbos centras dėl šio įvykio tą vakarą sulaukė apie 20 pranešimų, tačiau ne visi policijos pagalbos šaukęsi vairuotojai buvo linkę laukti jos atvykstant. Panašu, kad nemažai jų nusprendė spręsti savo problemas su draudikais.

Skaitytojo vaizdo įrašo stop kadras

Pasisekė tik vienai porai

Kaip jau rašyta, portalo kauno.diena.lt žiniomis, kaktomušos su šia tamsoje vos įžiūrima pavojinga kliūtimi išvengė tik paskui krovinį pametusią transporto priemonę važiavusi jaunuolių pora. Anot šio BMW vairuotojos, jos kolega iš, kaip manoma, vilkiko, panašu, kad nieko neužfiksavo, nes kroviniui iškritus, nuvažiavo net nestabtelėjęs.

Kadangi svarbiausia buvo išvengti jo paliktos kliūties, jaunuoliai šią pametusiojo valstybinių numerių neįsidėmėjo.

Be to, jie dar bandė perspėti apie šią kliūtį kitų automobilių vairuotojus, bet greitai suprato, kad tai – pernelyg pavojinga gyvybei.

Nukentėjusiųjų skaičius nežinomas

Kiek automobilių vairuotojų pateko į šiuos spąstus ties Babtų seniūnijos Cinkiškių kaimu, ko gero, galės atsakyti tik draudikai.

Pasak policijos atstovės, jos kolegoms nuvykus į įvykio vietą, rasti šeši kelkraštyje išsirikiavę automobiliai: apgadinti du „VW Passat“, kuriuos vairavo 1998 m. gimusi moteris ir 1972 m. gimęs vyras, „Seat Alhambra“, kurį vairavo 1953 m. gimęs vyras, „Mercedes-Benz“, vairuojamas 1979 m. gimusios moters, „Audi A4“, vairuojamas 1994 m. gimusio vyro, ir jau minėtas susidūrimo su netikėta kliūtimi išvengęs BMW, vairuojamas 2001 m. gimusios moters.

Visų jų vairuotojai pareigūnams teigė, kad važiuodami Klaipėdos kryptimi, pervažiavo ant kelio gulėjusį nemažų gabaritų krovinį.

 

 

Skaitytojo vaizdo įrašas

Neeilinė kliūtis

Anot liudytojų, kai kurie iš minėtų automobilių atrodė kaip ką tik pabuvoję mėsmalėje.

Pavyzdžiui, vieno iš jų net radiatorius buvo pažeistas.

Pasak tų pačių liudytojų, dar apie 20-ies automobilių, patekusių į šiuos nakties spąstus, vairuotojai nesulaukė atvykstant policijos, kuri užfiksavo, kad tai buvo apie 3 m x 1,5 m gabaritų ir apie 1,5 m aukščio, juodos spalvos, patikslintais duomenimis, baseino arba fontano dalis.

Tačiau ji buvo plastamasinė, o ne betoninė, kaip teigė, kai kurie šoko ištikti šios situacijos įkaitai.

Nestandartinė situacija

Kur šiuo metu yra minėta pamesta, kaip įtariama, krovinio dalis, neaišku.

Anot policijos atstovės, jos kolegos iš Reagavimo valdybos, įforminę viską, kas priklausė, patraukė ją į kelkraštį, kad netrukdytų eismui.

Paprastai taip elgiamasi visų eismo įvykių atvejais. O po to, tai, kas pašalinta nuo važiuojamosios kelio dalies, susirenka arba šio turto savininkai, arba švaros įmonių darbuotojai.

Bet šiuo atveju tai buvo bešeimininkis turtas. Kaip jau rašyta, jokių lipdukų ar užrašų, leidžiančių nustatyti savininką, ant to, kas buvo pamesta važiuojamoje kelio dalyje, nebuvo.

Be to, policija teisinasi, kad šis įkaltis į jų automobilius netilpo. O ugniagesiai gelbėtojai į šio įvykio vietą kviesti nebuvo.

Dar rankų nenuleidžia

Policijos atstovei pripažinus, kad jie nežino tolesnio šio įkalčio likimo, portalo kauno.diena.lt žiniomis, naktį iš pirmadienio į antradienį kai kurie vairuotojai, važiavę pro šio įvykio vietą, dar matė šį neeilinių gabaritų keistą daiktą magistralės kelkraštyje.

Anot policijos atstovės, tikimasi, kad krovinį pametusią transporto priemonę bei šios vairuotoją, kaip ir, kur dingo pats krovinys, padės nustatyti iš AB „Via Lietuva“ užsiprašyti vaizdo kamerų, įrengtų pagrindiniame šalies magistraliniame kelyje, vaizdo įrašai.

Tikimasi ir visuomenės pagalbos

Anot šį įvykį tiriančių Kauno kelių policijos pareigūnų, labai laukiama ir, kad atsilieptų asmenys, kurių automobilių vaizdo registratoriai tą vakarą užfiksavo minėta magistrale vežamą, kaip įtariama, neįprastą krovinį, kuris greičiausiai buvo gabenamas atviroje platfotmoje ir dėl blogo pritvirtinimo dalis jo iškrito.

Taip pat laukiama asmenų, galinčių turėti kitos šiam tyrimui reišmingos informacijos, – gal kas nors pardavė panašų krovinį ir žinojo, kad jis bus tą vakarą vežamas minėta magistrale, o gal kažkas nesulaukė įsigyto pirkinio arba sulaukė jo nepilno, pagalbos.

Visą minėtą informaciją pareigūnai prašo siųsti jiems elektroninio pašto adresu: info@kaunas. policija.lt.

Kuo toliau, tuo gražiau

Tiesa, šiandien iki pietų administracinė teisena dėl šio pirmadienio vakaro įvykio pakaunėje dar nebuvo pradėta. Kodėl, policijos atstovė atsakyti negalėjo. Tik dar kartą pakartoti, kad ikiteisminis tyrimas pradedamas tik nukentėjus žmonėms.

Tačiau policijos atstovė tikino, kad administracinė teisena turėtų būti pradėta artimiausiu metu. Ir greičiausiai pagal Administracinių nusižengimų kodekso straipsnį, numatantį atsakomybę už kelio ženklų, žmonių vežimo reikalavimų nesilaikymą ar kitus Kelių eismo taisyklių pažeidimus.

O tiksliau pagal tą jo dalį, už kurį numatyta bauda nuo ...10 iki 12 eurų. Tačiau paaiškėjus naujoms aplinkybėms, šis straipsnis ir jo dalis gali būti perkvalifikuoti.

Papildyta 19.50 val.: šiandien pavakarę pro įvykio vietą važiavę portalo kauno.diena.lt skaitytojai rado iš nežinomos transporto priemonės iškritusią baseino ar fontano dalį nustumtą tolėliau nuo kelkraščio į žoles ir susuktą.

 

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų