Pereiti į pagrindinį turinį

Mokslininkė apie gaisrą „Žalvaryje“: į orą galėjo išsiskirti ypač pavojingi teršalai

2022-08-26 07:36 diena.lt inf.

Ketvirtadienio vakarą Kaune, bendrovės „Žalvaris“ patalpose, įsiplieskė didelis gaisras, aitrūs dūmai buvo juntami daugelyje Kauno rajonų.

Pranešama, kad gaisras kilo bendrovės patalpose, kuriose buvo laikomos popieriaus, polietileno atliekos bei alyvų talpos, o gyventojai girdėjo sprogimus.

„Veikiausiai, sproginėjo šios alyvų talpos. Panaudotos, atidirbusios alyvos ar tepalai priskiriami pavojingosioms atliekoms. Bet koks gaisras teršia atmosferą, tačiau degant alyvoms į orą išsiskiria ypatingai daug pavojingų teršalų, tad gyventojams tikrai būtina kuo mažiau būti lauke ir užsidaryti langus“, – teigia Kauno technologijos universiteto (KTU) Aplinkosaugos technologijos katedros vadovė Violeta Kaunelienė.

Violeta Kaunelienė. KTU nuotr.

Kaip rašoma universiteto pranešime, net ir visiškai užgesinus gaisrą, tarša greitai neišsisklaidys, nes atmosferos sąlygos tam nėra palankios –  artimiausiu metu lietaus neprognozuojama, pūs labai silpnas vėjas.

 

„Tai – didelis taršos židinys. Dalis alyvų bei užteršto gesinimo vandens tikrai bus patekę į nuotekų sistemą. Šiuo atveju, labai svarbu įsitikinti, ar alyvos ir tepalai nenutekėjo į gruntą, kur gali pasiekti gruntinius vandenis, tačiau tam reikalingi papildomi tyrimai“, – teigė V. Kaunelienė.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų