Pereiti į pagrindinį turinį

Naujas garsiausio Kauno „žemvaldžio“ taikinys – teismai

2018-02-01 13:00

Kauno apygardos teismo "užminavimu" pernai vasarą kaltinamas, dešimt kartų teistas Gytis Zienius savo kalbomis ir provokuojančiu elgesiu trikdė ir Kauno apylinkės teismo darbą.

Išvada: G.Zienius (viduryje) dėl savo išsišokimų žinomas ir kaimynams, ir policijai, ir teisėjams, tačiau, anot psichiatrų, jis yra pakaltinamas. Išvada: G.Zienius (viduryje) dėl savo išsišokimų žinomas ir kaimynams, ir policijai, ir teisėjams, tačiau, anot psichiatrų, jis yra pakaltinamas. Išvada: G.Zienius (viduryje) dėl savo išsišokimų žinomas ir kaimynams, ir policijai, ir teisėjams, tačiau, anot psichiatrų, jis yra pakaltinamas. Išvada: G.Zienius (viduryje) dėl savo išsišokimų žinomas ir kaimynams, ir policijai, ir teisėjams, tačiau, anot psichiatrų, jis yra pakaltinamas. Išvada: G.Zienius (viduryje) dėl savo išsišokimų žinomas ir kaimynams, ir policijai, ir teisėjams, tačiau, anot psichiatrų, jis yra pakaltinamas. Išvada: G.Zienius (viduryje) dėl savo išsišokimų žinomas ir kaimynams, ir policijai, ir teisėjams, tačiau, anot psichiatrų, jis yra pakaltinamas. Išvada: G.Zienius (viduryje) dėl savo išsišokimų žinomas ir kaimynams, ir policijai, ir teisėjams, tačiau, anot psichiatrų, jis yra pakaltinamas. Išvada: G.Zienius (viduryje) dėl savo išsišokimų žinomas ir kaimynams, ir policijai, ir teisėjams, tačiau, anot psichiatrų, jis yra pakaltinamas. Išvada: G.Zienius (viduryje) dėl savo išsišokimų žinomas ir kaimynams, ir policijai, ir teisėjams, tačiau, anot psichiatrų, jis yra pakaltinamas.

Elgėsi provokuojamai

Teisėjai Liubai Kymantienei, kuriai paskirta naujoji 42-ejų G.Zieniaus byla, šiam liepus atsistoti ir prisistatyti, teismo narve įsitaisęs kaltinamasis pareiškė negalintis to padaryti, nes jam paskirtas lovos režimas.

Prieš perduodant šią bylą teismui, garsiausiu Kauno "žemvaldžiu" po tokio paties sunkiai prognozuojamo elgesio su savo kaimynais iš Aukštųjų Šančių tituluojamas G.Zienius buvo parodytas psichiatrams. Šie konstatavo, kad jis gali atsakyti už savo veiksmus ir būti už juos teisiamas.

Į pirmąjį naujosios savo bylos posėdį Kauno apylinkės teisme G.Zienius atvyko su Alytaus pataisos namų, kuriuose šiuo metu kali, išduota pažyma apie prieš savaitę jam skirtą lovos režimą. L.Kymantienei susipažinus su šiuo dokumentu, kuriuo G.Zienius išdidžiai mosikavo, ir pareiškus, kad toks režimas jam skirtas tik iki šiandien, teisiamasis nebuvo linkęs nusileisti: "Jeigu nebūčiau čia atvežtas, šiandien būčiau jį prasitęsęs! Be to, aš jau šešias dienas badauju!"

"Norite, kad būtų atidėtas posėdis?" – bandė suvaldyti situaciją teisėja. "Reikalauju!" – kuo toliau, tuo daugiau sau leido G.Zienius. Galiausiai po dar vieno jo šokiruojančio pareiškimo, L.Kymantienei pasiūlius visas pretenzijas teismui pateikti raštu, G.Zienius atkirto: "Čia ne pageidavimų koncertas!"

Kitą kartą konvojus vėl turėtų jį, surakintą antrankiais, atvežti į Kauno apylinkės teismą jau tik po mėnesio.

Kaimynų siaubas

Šiuo metu G.Zienius atlieka pernai liepą Kauno apylinkės teismo jam skirtą bausmę už neteisėtą disponavimą narkotikais be tikslo šiuos platinti ir dokumento suklastojimą. Už tai jam skirta aštuonių mėnesių laisvės atėmimo bausmė buvo subendrinta su pernai birželį sugriežtintu nuosprendžiu už savo kaimynų iš Aukštųjų Šančių terorizavimą, naikinant šių turtą, bei išpuolį, surengtą vienoje Dainavos mikrorajono picerijoje.

"Kauno diena" jau rašė, kad pasiskelbęs, kad kai kurie Prancūzų gatvės daugiabučiai yra pastatyti jo seneliui priklausančioje žemėje, G.Zienius pradėjo terorizuoti šių namų gyventojus. Išaušus rytui, šiems yra tekę dėl supjaustytų savo automobilių padangų kviesti pagalbon net mobiliąją ratų taisyklą.

Picerijos V.Krėvės prospekte savininkams teko susidurti su sunkiai prognozuojamu G.Zieniumi priėmus vieną jo užsakymą, kurio jis neatvyko atsiimti kelias valandas. O po to, pasirodęs apsvaigęs, suniokojo šios įstaigos turtą – duris, kasos ir kavos aparatus bei produktus, kuriuos išmėtė.

Kauno apylinkės teismas pernai kovą už šiuos nusikaltimus G.Zieniui skyrė dešimties mėnesių ir vienuolikos dienų laisvės atėmimą. Tačiau apskundus šį nuosprendį Kauno apygardos teismui, jis buvo sugriežtintas iki vienų metų ir aštuonių mėnesių. Nepraėjus nė savaitei po šio sprendimo, Kauno apygardos teismo darbuotojams, kaip ir jų kaimynams iš Kauno apygardos administracinio teismo, teko skubiai palikti savo patalpas.

Ieškinys – keturženklis

G.Zienius kaltinamas pernai, birželio 28-ąją, mobiliojo ryšio telefonu paskambinęs į Bendrąjį pagalbos centrą ir pranešęs, kad Kauno apygardos teisme padėti sprogmenys, taip sutrikdęs šio valstybinės reikšmės objekto veiklą.

Po šio jo pranešimo buvo įvestas planas "Skydas": evakuota apie 50 minėtuose teismuose tuo metu buvusių žmonių, į įvykio vietą pasiųstos specialiosios tarnybos, iškviesti antiteroristinių operacijų rinktinės "Aras" pareigūnai. Teismų darbas tądien buvo sutrikdytas apie pustrečios valandos.

G.Zieniui, kuris buvo sulaikytas vėlų tos pačios dienos vakarą viename Žaliakalnio bute, dėl šio nusikaltimo yra pareikšti trys ieškiniai. Kauno apygardos teismas kartu su Kauno apygardos administraciniu teismu prašo iš jo priteisti beveik 3 tūkst. eurų. Antiteroristinių operacijų rinktinė "Aras" – daugiau kaip 80 eurų. Kauno apskrities priešgaisrinė gelbėjimo valdyba – beveik 40 eurų.

Ikiteisminio tyrimo metu G.Zienius savo kaltę pripažino. Tačiau buvo linkęs prisidengti kažkokiu mistiniu esą tą birželio 28-osios rytą jį užvaldžiusiu pykčiu.

Už melagingą pranešimą apie visuomenei gresiantį pavojų G.Zieniui gresia laisvės atėmimas dar iki dvejų metų.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų