Pereiti į pagrindinį turinį

Neeilinė gelbėjimo operacija „Brazilkoje“: vieno jos namo paslaptis paaiškėjo tik įvykus nelaimei

2024-10-18 17:01
DMN inf.

Šiandien budinti Kauno ugniagesių gelbėtojų pamaina susidūrė su neeiliniais gelbėjimo darbais vadinamoje Kauno „Brazilkoje“ – iš Žaliakalnio į Jonavos gatvę vedančiame Limos take. Tiesa, Kauno policijos budėtojai portalą kauno.diena.lt tikino nieko apie ten įvykusią nelaimę nežinantys.

Asociatyvi J. Kalinsko, T. Urbelionio / BNS nuotr.

Apie ją Bendrajam pagalbos centrui buvo pranešta 13.30 val. Skambino išsigandusi moteris, kuri teigė, kad į lifto šachtą įkrito vyras. Jis galimai susilaužė kaulus ir negali išlipti.

Ugniagesiams gelbėtojams atskubėjus nurodytu adresu, paaiškėjo, kad šis liftas įrengtas viename Limos tako name. Jo paskirtis – susisiekimas su rūsiu.

Pagalbos reikėjo ten įkritusiam pusamžiui namo savininkui. Jis buvo apie dviejų metrų gylyje – gulėjo ant ten nusileidusio lifto viršaus.

Kaip tai nutiko, belieka spėlioti – ar įvyko kažkoks gedimas, ar nelaimę lėmė žmogaus išsiblaškymas.

Tačiau ugniagesiams gelbėtojams rūpėjo kiti dalykai – kaip saugiai iškelti nelaimėlį iš tokios nedidelės patalpos. Jau nekalbant apie tai, kad buvo negalima jo judinti iki greitosios medikų atvykimo.

Šiems atvykus, pas nelaimėlį nusileidę du ugniagesiai gelbėtojai iškėlė jį į viršų, pririšę prie gelbėjimo lentos.

Nukentėjusysis buvo sąmoningas. Šiandien budinčios Kauno greitosios medicinos pagalbos tarnybos pamainos atstovas portalui kauno.diena.lt teigė, kad išgelbėtasis nuvežtas į Kauno klinikas.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų