Pereiti į pagrindinį turinį

Neeilinis Kauno ugniagesių budėjimas: teko gelbėti apuoką, papūgą ir katiną nuo bičių

2022-07-14 07:49 diena.lt inf.

Kauno priešgaisrinės gelbėjimo valdybos liepos 13-osios suvestinėje – net keturi pranešimai per šiek tiek daugiau kaip trylika budėjimo valandų, susijusių su pagalba gyvajai gamtai. Dviem atvejais gelbėtieji išsigelbėjo patys.

Šis ilgas iškvietimų sąrašas pradedamas pagalbos šauksmu iš šiuo metu renovuojamo Lietuvos zoologijos sodo Radvilėnų plente.

9.20 val. pranešta, kad reikalinga pagalba iškelti iš vieno šio sodo medžio paukštį.

Kaip portalui kauno.diena.lt pasakojo Lietuvos zoologijos sodo Rinkodaros ir edukacijos skyriaus vedėja Aida Grockienė, pagalba kviesta prieš porą savaičių iš Švedijos atvežtam didžiajam apuokui, kurį po kelių dienų, pagal projektą, jau planuota paleisti į laisvę. Tačiau paukštis į ją trečiadienio ryte paspruko pats, bandant perkelti jį iš vieno voljero į kitą. Ir nutūpė viename iš senųjų Zoologijos sodo ąžuolų – apie 15 metrų aukštyje.

Deja, ugniagesių gelbėtojų, atskubėjusių į įvykio vietą didžiausiu Kaune – 42 metrų aukščio autokeltuvu, siekiančiu šešiolikaaukščio namo stogą, pastangos pasiekti šį paukštį buvo bergždžios. Jis tiesiog nuskrido.

Anot A.Grockienės, sparnuotasis bėglys – sužieduotas ir turi mikroschemą. Manoma, kad jis gali prisilaikyti netoli Zoologijos sodo. Jį pastebėjusius prašoma apie tai pranešti sodo vyr. biologui telefonu +370 620 20860. 

Trečiadienio vakare Kauno ugniagesiams gelbėtojams teko gelbėti dar vieną paukštį Aleksote.

21.48 val. pranešta, kad Veiverių ir Slankų gatvių sankirtoje, medyje įsipainiojo su pavadėliu per langą išskridusi papūga. Iki jos, esančios apie 10-12 metrų aukštyje, pasikelta autokopėčiomis. Ir po pusvalandžio ši papūga sveika ir gyva grąžinta šeimininkei.

Kiti du pranešimai, į kuriuos liepos 13-ąją skubėjo Kauno priešgaisrinės gelbėjimo valdybos ugniagesiai gelbėtojai, buvo susiję su bičių keliamu pavojumi.

22.44 val. buvo pranešta, kad vienoje Marijampolės gatvėje, medyje įstrigo kačiukas. Ir jam gresia būti sugeltam bičių, nes medyje yra jų avilys.

Ugniagesių gelbėtojų suvestinės baigiamos tuo, kad situacijos įkaitas po kurio laiko pats išlipo iš medžio – į įvykio vietą išsirengusių gelbėtojų pagalbos jam neprireikė.

Tos pačios liepos 13-osios rytą, 10.37 val., buvo gautas pranešimas, kad Žaliakalnyje, Dainavos gatvėje, įsikūrusios Kauno dailės gimnazijos kieme augančiame medyje yra bičių spiečius. Jį surinko ugniagesių gelbėtojų autokeltuvu į 10 metrų aukštį

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų