Pereiti į pagrindinį turinį

Nemunas atidavė kauniečio kūną po beveik keturių parų: tragediją lėmė promilės

2024-08-13 07:53 diena.lt inf.

Nutraukta rugpjūčio 7-ąją Nemune ties Trijų mergelių tiltu dingusio 55-erių metų N. D. paieška. Pirmadienio ryte jo kūną, ugniagesių gelbėtojų ištrauktą sekmadienio vidurdienį iš šios upės ties Kačergine, atpažino po tėvo dingimo į Lietuvą skubiai grįžęs Vokietijoje gyvenantis nelaimėlio sūnus.

Portalo kauno.diena.lt žiniomis, ikiteisminį tyrimą dėl šio Kovo 11-osios gatvės gyventojo, dirbusio statybose, dingimo pradėję Kauno policijos pareigūnai buvo pasitelkę pagalbon atpažįstant skenduolį ir žveją, kurio akyse rugpjūčio 7-osios pavakare N. D. nuskendo.

Nors jis buvo atėjęs prie Nemuno su dviem, kaip ir jis, akivaizdžiai neblaiviais draugais, Bendrajam pagalbos centrui apie nelaimę pranešė ne šie, o minėtas žvejas.

Jis pareigūnams pasakojo, kad minėta kompanija ir prie upės – ant suoliuko gėrė degtinę. Ir paeiliui vienas paskui kitą, nepaisant girtumo – po nelaimės nuskendusiojo sugėrovams nustatytas 3,38 ir 2,22 promilių girtumas, ėjo į Nemuną maudytis. Kol vienas iš jų nusprendė Nemuną perplaukti. O jo draugai šį kurstė: „Jeigu perplauksi, duosim medalį!“.

Miglės Gaidenkaitės nuotr.

Nelaimė įvyko apie 15 metrų nuo kranto, kai N. D. ėmė nešti srovė. Ir jis dar nesėkmingai bandė plaukti prieš ją – link Trijų mergelių tilto, iki kurio buvo apie keli šimtai metrų.

Jeigu perplauksi, duosim medalį!

Kaip jau rašyta, apie tai, kad, įsipainiojęs žolėse, Nemune dingo vyras, Bendrajam pagalbos centrui buvo pranešta 18.27 val. Ir į įvykio vietą atskubėję Kauno priešgaisrinės gelbėjimo valdybos narai tą vakarą ieškojo nelaimėlio tol, kol leido sąlygos. Darbai buvo nutraukti, konstatavus, kad dėl pakilusio vandens lygio paieška tapo sudėtinga. Nors iki to laiko spėta atlikti žvalgybą apie 2 kilometrų atkarpoje.

Kitą dieną N. D. paieškos tęstos, policijai jau pakėlus ir droną.

Tačiau, kaip jau rašyta, Nemunas atidavė jo kūną tik sekmadienio vidurdienį. Jis buvo pastebėtas plūduriuojantis apie penki metrai nuo Kačerginės kranto.

Apie nelaimę pranešęs žvejas, kurio policija paprašė atpažinti po beveik keturių parų Nemuno atiduotus N. D. palaikus, buvo įsitikinęs tik, kad skenduolis, kaip ir jo akyse nuskendęs vyras, buvo su tais pačiais rūbais – dėvėjo tik trumpikes. Tačiau, ar tai – tas pats asmuo, jis teigė tvirtinti negalintis.

Sūnui atpažinus N. D., ikiteisminis tyrimas dėl jo dingimo nutrauktas, bet pradėtas kitas – dėl mirties priežasties nustatymo.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų