Quantcast

Plastikos chirurgijos klinikos vadovas apie recidyvisto grasinimus: atvyks, iššaudys, pats nusišaus

  • Teksto dydis:

Plastikos chirurgo atlikta nosies operacija nepatenkintas žinomas imtynininkas Valdas Kanapeckas sėdo į teisiamųjų suolą. Imtynininkui pateikti kaltinimai dėl grasinimų susidoroti su mediku. Gydytojas iš V. Kanapecko sulaukė apie pusšimtį grasinančių laiškų.

„Buvo kvėpavimas kažkiek pablogėjęs, bet po jo operacijos dar labiau pablogėjo“, – tikino V. Kanapeckas.

O paklaustas, ar bandė aiškintis gražiuoju, pridūrė: „Pusę metų bandžiau. Tai žmogus, kuris bėgo nuo atsakomybės“.

Imtynininkas sakė, kad su mediku gražiuoju susitarti nepavyko. „Ignoravo savo kaltę. Aš manau, kad daktaras turėjo prisiimti atsakomybę“, – įsitikinęs V. Kanapeckas.

Klinikos, kurioje atlikta operacija, vadovas Tautrimas Aštrauskas sakė, kad viskas yra atlikta tinkamai. „Tokią operaciją atliekame ne pirmą kartą, tai – unikali operacija. Manau, kad rezultatas – idealus. Poreikis paciento buvo kitoks“, – tikslino T. Aštrauskas.

Visas LNK reportažas – vaizdo įraše:

Dar kartą pasiteiravus, ar operacija buvo atlikta tinkamai, pašnekovas pabrėžė: „Žinoma, tinkamai. Visi ekspertai tą pasakė“. Esą operacija buvo sudėtinga. „Reikėjo atkurti visą nosį ir nosies karkasą. Tai nebuvo estetinė operacija, tai buvo funkcinė operacija. Tai buvo tipiška boksininko nosies deformacija“, – sakė klinikos vadovas.

Teigiama, kad kaltinamasis persekiojo chirurgą. Pasak prokuroro, jis kaltinamas tuo, kad sistemingai baugino nukentėjusį asmenį, siuntė elektroninius laiškus su grasinančiu ir bauginančiu turiniu. Persekiojimas truko ne vienerius metus. Chirurgas sulaukė apie pusšimčio grasinančių laiškų ir skambučių.

„Veikas pradėjo vykdyti 2001 metais. Tai tęsėsi kelis mėnesių. Buvo atleistas nuo baudžiamosios atsakomybės, kai susitaikė su nukentėjusiuoju. Nepraėjus metams po šio atleidimo, imtynininkas V. Kanapeckas tęsė 2022 metais kaltinime nurodytas veiklas“, – kalbėjo teisėja Inga Ambrulevičiūtė-Janušauskevičė.

Grasinimų sulaukė ne tik operavęs chirurgas ir jo šeima, bet ir klinika. Teko samdytis apsaugą. „Atvyks, iššaudys, pats nusišaus. Pacientus gal kažkiek gina mūsų įstatymai, bet gydytojų – absoliučiai ne“, – pasakojo T. Aštrauskas.

Pasak klinikos vadovo, pablogėjo ir paties chirurgo sveikata. Dėl to, posėdyje jis dalyvavo nuotoliu. „Daktaras vengia operuoti vyrus, – ypač sportininkus. Nenoriu pasakoti apie sveikatos sutrikimus“, – akcentavo jis.

Daktaras vengia operuoti vyrus, – ypač sportininkus.

V. Kanapeckas savo kaltės neneigia, pats davė parodymus. Už tai, kad prisipažįsta, teismas bylą nagrinėja sutrumpintai. Pateikti du civiliniai ieškiniai. „Nukentėjusysis prašo priteisti 10 tūkst. teisminę žalą, o klinika daugiau nei 3 tūkst. turtinei žalai atlyginti“, – tikslino teisėja I. Ambrulevičiūtė-Janušauskevičė.

Imtynininko teistumas – įspūdingas. Jis teistas už disponavimą kvaišalais, sveikatos sutrikdymą, vagystę. Du kartus yra nuteistas nelaisvės atėmimo bausme.

„Teistumai neišnykę nuo 2005 m. iki 2022 m. Jie yra už įvairias nusikalstamas veikas. Paskutinis – 2022 m. – viešosios tvarkos pažeidimas“, – detales apie asmens teistumą tikslino prokuroras R. Gailevičius, pridurdamas, kad teistumų iš viso – šeši.

Už šį nusikaltimą imtynininkui V. Kanapeckui gresia belangė iki ketverių metų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Mhm

Mhm portretas
Pasirodo kreipiantis į daktarą,turi būti nepriekaištingos reputacijos,nes priešingu atvėju įvykus daktaro klaidai,liksi ne tik su sugadinta sveikata,į teisiamųjų suolą sėsi,bet ir susimokėsi tam pačiam daktariūgai maslauskui

neadekvati istorija

neadekvati istorija portretas
ir labai gaila operavusio gydytojo - kvalifikuotas, patyres ir empatiskas gydytojas. Kazkaip atrodo, kad media labai "supaprastina" plastine chirurgija - t.y. sukuria iliuzija, nerealius, neadekvacius pacientu lukescius, deja...

Ne straipsnis, o klaidų puokštė

Ne straipsnis, o klaidų puokštė portretas
"Du kartus yra nuteistas nelaisvės atėmimo bausme." Ar autorius bent pats paskaito, ką savo rašliavoje kitiems siūlo skaityti?
VISI KOMENTARAI 15

Galerijos

Daugiau straipsnių