Pereiti į pagrindinį turinį

Per plauką nuo tragedijos Romainiuose: pavojų kėlusiam kelių ereliui nustatytas sunkus girtumas

2024-08-12 11:30 diena.lt inf.

„Vos per plauką abu likome gyvi!“ – portalui kauno.diena.lt šiandien pasakojo viena skaitytoja, lig šiol dar neatsigavusi po sekmadienio vakaro akistatos siauroje Romainių gatvėje su nežinomu kelių ereliu. Toje vietoje, kur leistinas tik 30 km/val. greitis, jo vairuojamas „Volkswagen“ modelio automobilis prašvilpė pro jos automobilį dideliu greičiu, vos šio nekliudydamas. Tačiau čia pat išrovęs su visu betonu numuštą kelio ženklą, informuojantį apie minėtus greičio apribojimus, bei apgadinęs šalikelės pušį.

Asociatyvi nuotr.
Asociatyvi nuotr. / E. Ovčarenko / BNS nuotr.

Visa tai įvyko J. Semaškos ir Liucijanavos gatvių sankryžoje, portalo skaitytojai sukant automobiliu į dešinę, o minėtam kelių erelių išnyrant būtent iš ten.

„Vos supratusi, kas čia įvyko, ir dirstelėjusi per veidrodėlį, išvydau didelį dulkių debesį. Ir sustojau, nes buvau beveik įsitikinusi, kad reikės tam vairuotojui kviesti greitosios medikus“, – tęsė pasakojimą vos susidūrimo su kelių ereliu išvengusi pašnekovė. Tačiau jai teliko akimis nulydėti, kaip paaiškėjo, net nestabtelėjusį ir toliau nemažu greičiu Liucijanavos gatve tolstantį pilkai rusvą jo automobilį. O nusprendus pranešti policijai apie šio kelių erelio keliamą pavojų ir kitiems eismo dalyviams, tai paliudijo ir netrukus prie pašnekovės privažiavęs automobilio „Škoda“ vairuotojas, jau žinojęs, kas čia išvertė kelio ženklą bei, laimė, kad tik automobilio šonu taranavo pušį. Jis teigė, kad ką tik jo akyse jau Liucijanavos gatvėje aplamdyto „Volkswagen“ modelio automobilio vairuotojas vos nepartrenkė žmogaus. Ir taip pat net nestabtelėjęs nurūko tolyn. Tačiau šis liudytojas jau buvo įsidėmėjęs jo automobilio valstybinius numerius.

Perdavus šiuos į įvykio vietą atvykusiems policijos pareigūnams, jų suvestinėje šiandien pranešama, kad sekmadienį minėtoje Romainių sankryžoje ir minėtu laiku kelio ženklą kliudė galimai neblaivaus asmens vairuojamas „VW Passat“ bei pasišalino iš įvykio vietos. Apie 22 val. šis automobilis pastebėtas apgadintas Kauno rajono Giraitės gyvenvietėje. Jame rastas galimai šį „VW Passat“ vairavęs neblaivus 25-erių metų asmuo, kuriam nustatytas 2,83 prom. girtumas.

Anot Kauno policijos atstovės, šis asmuo – jos kolegoms jau buvo žinomas ir iki šio įvykio. Tačiau patikslinti jo nuodėmių, panašu, kad susijusių su Kelių eismo taisyklių pažeidimais, ji negalėjo. Kaip ir atsakyti į klausimą, ar šis asmuo – Giraitės gyventojas. Ir, ar „VW Passat“, kuriame jis rastas, yra šio kelių erelio.

Anot policijos atstovės, dėl girtumo šis asmuo net neapklaustas. Jam tik įteiktas šaukimas išsiblaivius atvykti apklausai į policiją, nes pradėtas ikiteisminis tyrimas dėl vairavimo esant girtesniam negu 1,5 prom. alkoholio.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų