Pereiti į pagrindinį turinį

Po skandalo su nepilnamečiu išsikraustantį pedofilą matantys kaimynai: tėvams bus ramiau

2023-04-19 16:34

Už keturių berniukų tvirkinimą jau anksčiau nuteistas, o dabar į naują skandalą įsivėlęs 25-erių Remigijus Jakštys trečiadienį pastebėtas besikraustantis iš išsinuomoto kotedžo. Gyventojai neslepia – kai pedofilo nebematys kaimynystėje, pagaliau galės į kiemą be baimės išleisti vaikus. Tačiau neatmetė tikimybės, kad R. Jakštys gali jiems kerštauti.

Remigijus Jakštys

Balandžio 19-osios popietę prie Pasimatymo akligatvyje esančio kotedžo virė veiksmas – R. Jakštys nešė į transporto priemones dėžes, kuriose, kaip galima nuspėti, – turimi daiktai.

Pasak gyventojų, per pastarąsias dienas nuo to laiko, kai R. Jakščio namų, kuriuos jis nuomojosi, nišoje, užstumtoje spintele, buvo rastas galimai paslėptas 2008 metais gimęs paauglys, būta ir incidentų. Tvirkintojo langus kelis kartus kažkas apmėtė kiaušiniais.

„Žiniasklaidoje buvo rašyta, kad jam namo kieme kažkas sulaužė ranką. Tai yra visiškas melas, kaip manome, dėl kažkokio tikslo. Buvome atsukę namo vaizdo stebėjimo kamerų įrašus – tuo metu prie namų ar aplink jo net nebuvo. Manome, kad žiniasklaidoje pasirodžius informacijai, dabar R. Jakštys nori įtikinti, kad ir pats tapo auka“, – svarstė kaimynai, tačiau neatmetė galimos versijos, kad ranka R. Jakščiui galėjo būti sulaužyta ir ne nuomojamo kotedžo teritorijoje.

Nebaisu bus išleisti į lauką žaisti vaikus vienus. Tėvams bus ramiau.

Gyventojai teigė, kad po skandalo R. Jakštys bendrauti su jais vengė. Vos išėjęs iš namų sėsdavo į automobilį ir išvažiuodavo. Dabar, kai jis išsikrausto, kaimynai sakė besijausiantys saugesni. „Nebaisu bus išleisti į lauką žaisti vaikus vienus. Tėvams bus ramiau“, – kalbėjo jie.

Tačiau pašnekovai neatmetė ir tikimybės, kad už į viešumą iškeltą tiesą apie tai, kad tvirkintojas bendrauja su nepilnamečiais bei vedasi juos į namus, nors jam tai buvo uždraudęs teismas, R. Jakštys gali jiems kerštauti.

90 parų arešto

R. Jakščiui Probacijos tarnyba po praėjusios savaitės įvykių Pasimatymo akligatvyje prašė sugriežtinti bausmę, pakeičiant laisvės apribojimą į areštą. 

Trečiadienį Kauno apylinkės teismo pirmininkas Arūnas Purvainis, pats nagrinėjęs minėtą Probacijos tarnybos teikimą, paskelbė, kad jį tenkina ir keičia R. Jakščiui jų teismo už jaunesnių negu šešiolikos metų berniukų tvirkinimą 2021-ųjų gruodį skirtą laisvės apribojimą į 90 parų areštą.

Šis arešto terminas, padarius nusikaltimą, yra maksimalus.

Arūnas Purvainis/Justinos Lasauskaitės nuotr.

A. Purvainio nutartyje skirti R. Jakščiui areštą teigiama, kad šio pradžia bus skaičiuojama nuo jo sulaikymo nutarčiai įsiteisėjus. T. y. ją dar per septynias dienas galima apskųsti.

Šios nutarties klausėsi tik žiniasklaidos atstovai, nes pats R. Jakštys ją skelbiant nepasirodė, nors dar priešpiet dalyvavo šiame teisme skubiai surengtame specialiame posėdyje nagrinėjant prokuroro prašymą uždėti jam apykoję, nes areštas anksčiau ar vėliau pasibaigs.

Sulaukė linčo teismo

Į teikimo nagrinėjimą antradienį R. Jakštys atvyko ne tik sugipsuota ranka, bet ir su grasinimų, kurių, kaip teigė, sulaukė į savo mesendžerį po minėtų įvykių Pasimatymo akligatvyje, popierinėmis kopijomis, kurias, portalo kauno.diena.lt duomenimis, jam šiame posėdyje atstovavusi viena iš jo advokačių – Daiva Jurevičienė pateikė ir A. Purvainiui.

Nors iš pradžių R. Jakštys papasakoti apie tai ir žiniasklaidai vengė, galiausiai pavyko iš jo iškvosti, kad jis buvo sužalotas šio posėdžio išvakarėse, t. y. balandžio 17-ąją, apie 18.30 val., per išpuolį prie jo išsinuomoto kotedžo Pasimatymo akligatvyje.

Justinos Lasauskaitės nuotr.

Esą buvo užpultas dviejų asmenų gatvėje prie šio namo, tačiau dėl to į policiją nesikreipė, nes užpuolikai teigė, kad tokiu atveju bus dar blogiau.

Pasiteiravus R. Jakščio, už ką jis buvo sužalotas, jis pareiškė, kad komentarų nebus.

Tačiau kaltino žiniasklaidos atstovus dėl sukelto triukšmo, radus jo namuose nepilnametį. Ir teigė, kad po išpuolio, pasibaigusio jo rankos sulaužymu, jis iš šio kotedžo skubiai išsikraustė, persikeldamas gyventi kitur.

Justinos Lasauskaitės nuotr.

Kaip šių R. Jakščio teiginių įrodymas žiniasklaidai buvo pateiktos ir minėtos esą sulauktų grasinimų – „Būsi sulaužytas greitu metu“, „Pagausiu – užmušiu“ ir pan. kopijos.

Ne kartą kvietė policiją

Kaip portalui kauno.diena.lt pasakojo balandžio 12-osios incidento liudininkais, kai pedofilo namuose buvo rastas nepilnametis, tapę gyventojai, pareigūnai čia nuo šių metų pradžios vyko tris kartus. Tačiau pirmieji du kartai buvo nesėkmingi – nuomojamo kotedžo viduje policija paauglio nerado. Vis dėlto, po to, kai praėjusią savaitę nepilnametis buvo pastebėtas perlipantis per tvorą ir patenkantis į pedofilo kiemą, pareigūnai čia kviesti trečia kartą.

Pašnekovų teigimu, R. Jakštys policijai duris atidarė ne iš karto, nors nuo beldimo dundėjo visi namai. Kaip spėjo kaimynai, per tą laiką nepilnametis veikiausiai ir buvo slepiamas.

„Kai pareigūnai išėjo, vėl teigė: „Žinokite, kaimynai, nieko nėra“. Pasakėme, kad po laiptais, už televizoriaus, yra niša – reikia atitraukti sekciją. Jie sakė, kad baldų nestumdys, nes R. Jakštys šiuos namus nuomojasi, todėl reikia sulaukti šeimininko. Telefonu jis davė policijai leidimą atitraukti spintelę. O po ja rado susirietusį berniuką“, – pasakojo įvykio liudininkai, kurių tądien kieme buvo apie 20-imt.

Justinos Lasauskaitės nuotr.

Paskui už seksualinius nusikaltimus jau anksčiau nuteistas vyras su antrankiais buvo išvestas iš nuomojamo buto. „Paplojome pareigūnams ir įrodėme, kad nesame melagiai ar kvailiai“, – atviravo gyventojai. 

Tuomet į Pasimatymo akligatvį atvažiavo nepilnamečio mama su patėviu bei Vaiko teisių atstovai. „Išeidama motina su pagieža pasakė: „Ačiū jums visiems už problemas“. Vaiko akys blizgėjo ir buvo raudonos. Jis galėjo būti primaitintas vaistų ar narkotikų. Tačiau Vaiko teisių atstovai vaiką su motina išleido namo, nepadarę jokių tyrimų, ar jis buvo vartojęs narkotinių medžiagų“, – stebėjosi įvykio liudininkai.

Pasak gyventojų, R. Jakštys esą dar tą patį vakarą grįžo namo. „Neįsivaizduojame, kodėl jį paleido. Teismas yra nustatęs, kad jis negali artintis prie nepilnamečių“, – kalbėjo liudininkai.

Policijos versija

Anot Kauno apskrities vyriausiojo policijos komisariato, policijos pareigūnai, vykdydami prevencinę priemonę, bendradarbiavo su gyventojais ir prašė gyventojų pranešti apie bet kokį įtartiną elgesį susijusį su nepilnamečiais. Trečiadienio vakarą, apie 20.25 val., buvo gautas pranešimas, jog Kaune, Pasimatymo akligatvyje, pas 25-erių vyrą pastebėtas nepilnametis.

„Į įvykio vietą nuvyko policijos pareigūnai, kurie, pasikalbėję su liudininkais, nepilnametį aptiko pasislėpusį gyvenamajame name esančioje nišoje. Informacija, jog policijos pareigūnams iš įvykio vietos, kol jie neras vaiko, neleido išvykti kaimynai, nėra tiksli“, – informavo Kauno policija.

Anot komisariato, policijos pareigūnai laukė gyvenamosios vietos savininko leidimo nuodugniau apžiūrėti gyvenamąją vietą.

Pirminiais duomenimis, išorinių smurto požymių ant paauglio kūno nepastebėta, apie įvykį informuoti nepilnamečio tėvai, Vaiko teisių apsaugos skyrius.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų