Pereiti į pagrindinį turinį

Rugsėjo 1-osios šventę Kaune apkartino „velnio lašai“: girti – ne tik paaugliai, bet ir mažamečiai

2024-09-03 11:58 diena.lt inf.

Daugeliui ugdymo įstaigų Mokslo ir žinių dienos – Rugsėjo 1-osios – šventę perkėlus iš sekmadienio į pirmadienį, Kaune dirbo padidintos policijos pareigūnų pajėgos. Jų akiratyje atsidūrė ne vienas girtas paauglys, būta ir mažamečių.

Asociatyvi nuotr.
Asociatyvi nuotr. / Edgaro Cickevičiaus nuotr.

Kriminalinį prieskonį turintis judesys Kaune prasidėjo jau naktį iš sekmadienio į pirmadienį. 3.30 val. Užnerio gatvėje, automobilyje BMW, policijos pareigūnai įtaria radę narkotinių-psichotropinių medžiagų. Transporto priemonės vairuotojas, gimęs 1987 metais, ir keleivis, gimęs 1982 metais, tyrimui dėl jų vartojimo pristatyti į gydymo įstaigą.

Nors sekmadienį, rugsėjo 1-ąją, alkoholinių gėrimų įsigyti nebuvo galima, pirmadienį šis ribojimas netaikytas. Tad „velnio lašai“ tapo nemenka vilione pilnametystės dar nesulaukusiems asmenims. Darbo turėjo ir pareigūnai, ir medikai.

Pasak Kauno apskrities policijos atstovės Redos Zarauskienės, rugsėjo 2-ąją, apie 19 val., Kaune, Savanorių prospekte, buvo rasta ir į gydymo įstaigą pristatyta galimai nuo alkoholio apsvaigusi mažametė, gimusi 2011 metais. Dėl šio įvykio pareigūnai pradėjo aplinkybių patikslinimą.

Taip pat pirmadienį Karaliaus Mindaugo prospekte neadekvačiai elgėsi 2008 metais gimęs paauglys. Jam nustatytas vidutinis girtumo laipsnis – 2,16 prom. Sulaikomas nepilnametis priešinosi ir įžeidinėjo policijos pareigūnus.  Paauglį apžiūrėjo medikai, bet į gydymo įstaigą nepristatė. Jis buvo perduotas tėvams, o pareigūnai surašė administracinio sulaikymo protokolą.

Rugsėjo 2-ąją, šiek tiek vėliau, 21.25 val., Trakų gatvėje esančiame parke buvo rastos dvi, tikėtina, neblaivios mergaitės, gimusios 2010 ir 2011 metais. Jos buvo pristatytos į gydymo įstaigą, apie įvykį informuoti tėvai.

Pirmadienį, 20.45 val., policijos ekipažas dar kartą lėkė į Karaliaus Mindaugo prospektą. Čia teko tramdyti du 2005 metais gimusius jaunuolius. Jiems nustatytas 1,93 prom. ir 1,38 prom. neblaivumas. Jauniems vyrams surašyti protokolai dėl smulkių viešosios tvarkos pažeidimų.

Pasak R. Zarauskienės, rugsėjo 2-ąją policijos pareigūnai visame Kaune patruliavo sustiprintomis pajėgomis. Prižiūrėjo tvarką švenčių vietose, parkuose ir kitur.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų