Pereiti į pagrindinį turinį

Paskelbtas verdiktas už mirtiną šūvį lošimo namuose

2016-01-21 12:46
Vitalijus Trakanavičius
Vitalijus Trakanavičius / Andriaus Aleksandravičiaus nuotr.

Kauno apygardos teismas 10 metų laisvės atėmimo bausmę skyrė kauniečiui Vitalijui Trakanavičiui, kuris lošimo namuose nušovė policijos pareigūną Arnoldą Jurašių.

Nuteistasis taip pat turės atlyginti 100 tūkst. eurų neturtinę žalą nužudytojo artimiesiems bei kitas išlaidas. Per 20 dienų teismo nuosprendis dar gali būti skundžiamas. Tiek V.Trakanavičius, tiek nušauto A.Jurašiaus artimieji nuosprendį žada skųsti.

36 metų A. Jurašius buvo nušautas 2013 metų gruodžio 12-osios naktį Šilainiuose esančiuose lošimo namuose „Admiral“. Tuo metu atostogaujantį pareigūną kulka kliudė į kaklą. Įvykio metu buvo paleistas vienintelis šūvis.

Incidento metu lošimo namuose buvo dar apie 10 žmonių. Daugiau niekas nenukentėjo. Pas V. Trakanavičių buvo rasti du pistoletai – „MP446 Viking” ir „IŽ“. Iš vieno jų buvo šauta. Po įvykio įtariamajam nustatytas sunkus girtumo laipsnis – 3 promilės.

Teisme V.Trakanavičius savo kaltę pripažino iš dalies. Jis neneigė fakto, kad A.Jurašius mirė nuo iš jo ginklo paleistos kulkos, tačiau nesutiko su aplinkybėmis, kurios leistų manyti, kad V.Trakanavičius A.Jurašių nušovė tyčia.

V. Trakanavičiaus advokatas Ričardas Girdziušas teigė, kad šią tragediją reiktų vadinti nelaimingu atsitikimu. Teigiama, kad prieš įvykį vyrai smagiai leido laiką ir V. Trakanavičius norėjo parodyti ginklą A. Jurašiui – staiga ginklas iššovė.

Gynėjas pabrėžė, kad šias aplinkybes užfiksavo ir vaizdo stebėjimo kameros. Vyrai vartojo alkoholinius gėrimus, glėbesčiavosi. Apie tai, kad tarp vyrų akivaizdaus konflikto nebuvo, iškart po įvykio kalbėjo ir policijos pareigūnai.

Nukentėjusios pusės advokatas Vytautas Sirvydis nuo pat pirmojo teismo posėdžio laikėsi pozicijos, kad į šią tragediją reiktų žvelgti plačiau. Esą praeityje teistas, girtas vyras kazino vartoja alkoholinius gėrimus ir niekam nė motais, kad jis tokios būsenos yra dar ir ginkluotas.

Advokatas leido suprasti, kad kaltinimai turi būti pareikšti ir lošimo namų savininkams, kurie leido į lošimo namus įsinešti net du ginklus. Vėliau paaiškėjo, kad V. Trakanavičius teistumai jau buvo išnykę ir kliūčių legaliai laikyti ginklus nebuvo.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų