Pereiti į pagrindinį turinį

Trečias kartas nemelavo: kaimynų kantrybę bandęs aštrių pojūčių mėgėjas išvežtas į Klinikas

2024-10-02 16:57 diena.lt inf.

Spalio 2-osios popietę prie pačiame Kauno centre esančios A. Mickevičiaus gatvės 52-ojo daugiabučio vėl stovėjo ugniagesių gelbėtojų autocisterna. Kaip ir rugsėjo 28-osios vakare, ir rugsėjo 30-osios rytą. Tik šį kartą jau šio keturaukščio papėdėje riogsojo iš vieno jo antro aukšto buto išmesta sunkiai atpažįstama skalbyklė, kaip paaiškėjo, tapusi lengvu ugnies grobiu.

Kas šį kartą pranešė, kad į šį daugiabutį vėl reikia siųsti specialiąsias tarnybas – patys jo gyventojai ar praeiviai – neaišku. Paskambinus 13.40 val. Bendrojo pagalbos centro telefonu 112, pranešta, kad iš vieno antrojo aukšto buto veržiasi dūmai, o jo balkone sėdi žmogus, teigiantis, kad svyla puodai.

Į įvykio vietą buvo pasiųsti net du ugniagesių gelbėtojų automobiliai iš Nemuno gatvėje įsikūrusios jų komandos – kartu su autocisterna ir 42 metrų autokopėčios, galinčios pasiekti dvyliktą aukštą.

Regimanto Zakšensko nuotr.

Laiku pastebėjus gaisrą, pirminiais duomenimis, sudegė tik, kaip įtariama, tyčia padegta skalbyklė bei aprūko vonios patalpa, kurioje ji buvo. Greitosios medikai išvežė šio buto 56-erių metų savininką į Kauno klinikas. Kadangi jis gaisro metu nenukentėjo, panašu, kad toks sprendimas priimtas dėl neadekvataus šio asmens elgesio. Be to, gesinti gaisro atvykę ugniagesiai konstatavo, kad jau važiavo į šį adresą ir praėjusią savaitę.

Remiantis Kauno priešgaisrinės gelbėjimo valdybos suvestinėmis, „groti kaimynų nervais“ minėtas asmuo pradėjo dar rugsėjo 28-osios vakare. Minėtą šeštadienį apie 21.29 val. Bendrajam pagalbos centrui buvo pranešta, kad iš kaimynų buto jaučiamas degėsių kvapas. Atkubėjusius ugniagesius įsileidęs buto šeimininkas teigė, kad buvo prisvilęs puodas, kurį jis nukėlė iki jų atvykimo. Ugniagesių gelbėtojų suvestinėse tada konstatuota, kad bute neįrengtas dūmų detektorius.

Regimanto Zakšensko nuotr.

Rugsėjo 30-osios ryte į šį butą jau skubėjo pirmadienį budėjusi Nemuno gatvėje įsikūrusios Kauno ugniagesių gelbėtojų komandos pamaina. 8.41 val. buvo pranešta, kad iš jo bėga vanduo, o buto savininkas neranda raktų ir negali atrakinti durų. Panašu, kad tikėtasi, kad jas atidarys ugniagesiai gelbėtojai. Tačiau šie jokių darbų tada neatliko, nes atvykę daugiabučio administratoriaus darbuotojai užsuko rūsyje vandens tiekimą visam namui.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų