Pereiti į pagrindinį turinį

Bankrutuoja "Vilmestos statyba"

2009-02-10 09:00

Nekilnojamojo turto (NT) rinkos griūtis vis labiau artėja prie milžinų. Bankrutuojančiųjų gretas papildė "Vilmestos statyba".

Dar, regis, neseniai bendrovė klestėjo. 2006 m. ji buvo antra sparčiausiai auganti įmonė Lietuvoje ir nusileido tik dar vienai tos pačios grupės bendrovei "Vilmestos projektai". O dabar įmonė bankrutuoja – per porą savaičių darbo neteks apie pusantro šimto žmonių.

"Sutriko atsiskaitymai, rinkoje nėra objektų, nėra darbo", – įmonės bankroto priežastis dienraščiui aiškino jos pagrindinės bendrovės "Vilmesta" generalinis direktorius Vaclavas Romanovskis. Esą dar buvo galima mėginti pratęsti "Vilmestos statybos" gyvavimą, tačiau nuspręsta nerizikuoti.

V.Romanovskio teigimu, jeigu "Vilmestos statyba" atgautų pinigus, kuriuos jai skolingi kiti ūkio subjektai, bendrovė galėtų grąžinti visas skolas, o gal net ir turėtų truputį laisvų lėšų. Kitų įmonių skolos statybų bendrovei esą siekia apie 6–7 mln. litų. "Kadangi skolininkai patys stovi ant bankroto slenksčio, tapo aišku, kad daugiau tempti negalima", – pridūrė verslininkas.

Pašnekovas pripažino, kad ir grupės flagmanui "Vilmestai" laikai ne patys geriausi. "Kol kas laikomės, bet nežinia iki kada – viskas priklausys nuo aplinkybių", – sakė V.Romanovskis. "Vilmesta" šiuo metu turi tik vieną nebaigtą NT objektą – šių metų trečią ketvirtį planuojamą baigti gyvenamųjų namų kvartalą sostinėje. "Planuose buvo ir kitų. Dabar tebėra. Na sunku pasakyti – buvo ar tebėra", – dvejojo "Vilmestos" vadovas.

Dar praėjusių metų pabaigoje "Vilmestos statyba" nesiskundė ypač prasta padėtimi. "Ir šiandien statybininkai junta sąstingį, tačiau nėra taip, kad įmonės negalėtų funkcionuoti. Pirkėjai vis tiek domisi butais ir nori jų įsigyti, tačiau nėra tokios paklausos, kokia buvo prieš vienus ar dvejus metus, kai butus išpirkdavo dar jų nepastačius. Tai reiškia, kad butus dažniau pirkdavo perpardavinėtojai, o ne tikrieji pirkėjai, kurie norėtų juose gyventi. Vis dėlto ir šiandien pirkėjai ateina, renkasi ir perka butus. Jų nėra tiek daug kaip prieš metus, tačiau pardavimas stabilus", – lapkritį žurnalui "Verslo labirintas" teigė bendrovės generalinis direktorius Mindaugas Ulevičius.

Ekonomikos pakilimo laikais "Vilmestos statyboje" dirbo apie 270 žmonių.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų