Pereiti į pagrindinį turinį

Lietuvos jaunimas palaužė Turkijos krepšininkus

2009-07-18 22:15
Lietuvos jaunimas palaužė Turkijos krepšininkus
Lietuvos jaunimas palaužė Turkijos krepšininkus / leagueusa.com nuotr.

Puiki Lietuvos jaunimo (iki 20 metų) rinktinės gynyba prieš turkų jaunuosius talentus trečiajame kėlinyje ekipai padėjo ne tik perimti iniciatyvą, bet ir iškovoti pergalę rezultatu 65:59 (18:19, 15:18, 21:9, 11:13), rašo basketnews.lt

Graikijoje vykstančiame Europos jaunimo čempionate C grupėje tai buvo trečioji pergalė lietuvių pergalė iš tiek pat galimų. 

Nors pirmojoje rungtynių pusėje žaidimas ir buvo apylygis, turkai vis keliais taškais išsiverždavo į priekį ir kėlinio pabaigoje tą persvarą išlaikydavo. 

Trečiajame kėlinyje dėl puikios gynybos, lietuviai išsiveržė į priekį solidžia tokiam mačui aštuonių taškų persvara. Paskutiniajame ketvirtyje turkai atsitiesė ir rezultatą išlygino, o paskutiniąsias penkias minutes komandos žaidė taškas į tašką.  

Likus mažiau nei dviems minutėms lyderio vaidmens ėmesi Mindaugas Kuzminskas ir pelnė keturis taškus iš eilės. To pakako, kad Lietuva švestų dar vieną pergalę. 

Jaunimo rinktinė grupėje į antrąjį grupių etapą žengs turėdama dvi įskaitines pergales. 

Lietuva: Simas Buterlevičius 17, Mindaugas Kuzminskas 13 (10 atk. kam.), Donatas Motiejūnas 10 (4 kl.), Vaidas Čepukaitis 8. 

Turkija: Melihas Mahmutoglu 16, Canas Ozcanas ir Gokperas Genas po 9, Dušanas Cantekinas 7 (8 atk. kam.).

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų