Pereiti į pagrindinį turinį

V.Romanovas atsisako remti skandalų krečiamą Lietuvos futbolą

2011-03-12 15:40
V.Romanovas atsisako remti skandalų krečiamą Lietuvos futbolą
V.Romanovas atsisako remti skandalų krečiamą Lietuvos futbolą / Šarūno Mažeikos (BFL) nuotr.

Iš šalies futbolo rėmėjų traukiasi Vladimiras Romanovas, šiai sporto šakai Lietuvoje skyręs ne vieną dešimtį milijonų litų.

Futbolo bendruomenė ne juokais sunerimusi.

„Užteks”, – nusprendė V.Romanovas. Didžiausias šalies futbolo mecenatas savo apsisprendimą motyvuoja tuo, kad vadovaujant dabartinei Lietuvos futbolo federacijai jis nebemato pokyčių: futbolo lyga virto „lažybų lyga”, ir ši gėdinga padėtis nesikeičia.

„Manau, kad finansuoti futbolą, kai jam vadovauja dabartinė federacija – tai tas pats, lyg kartu dalyvauti nelegaliame biznyje. To aš neketinu daryti”, – tvirtai pareiškė V.Romanovas.

„Federacija, sugriovusi aukščiausiąją lygą, gudrauja, – pastebėjo V.Romanovas, keliolika pastarųjų metų buvęs dosniausiu Lietuvos futbolo rėmėju. – Dabar, padedama senų klubų, kurių po dvejų metų pertraukos prašo sugrįžti į aukščiausiąją lygą, nori pagerinti Lietuvos futbolo padėtį. Sukurti įspūdį, kad futbolas vystosi, nors iš tiesų likusi tik lažybų lyga.

Laikas negrįžtamai praėjęs veltui.

Pogrindinis totalizatorius įsismelkęs taip giliai, kad supančiojo ne tik futbolo funkcionierius, bet ir žaidėjus.”

Romualdas Kontrimas (FBK „Kaunas” direktorius): „V.Romanovo apsisprendimas nutraukti finansavimą komandai nebuvo netikėtas. Jį puikiai galima suprasti.

Pagrindinis „Kauno” klubo rėmėjas ne vienus metus kalba apie apverktiną Lietuvos futbolo padėtį. Jam nepriimtina, kad rezultatus aikštėje dažnai lemia ne sportinis principas, o neskaidrūs dalykai. Niekam ne paslaptis, kad aukščiausiąją lygą temdo lažybų šešėliai.

Taip, tokio žmogaus pasitraukimas turės didžiulės įtakos ne tik „Kauno” klubui, bet ir visam Lietuvos futbolui. Jis į šalies futbolą investavo dešimtis milijonų. Ir nors jo veikla dažnai buvo nepelnytai kritikuojama, tačiau dabar akivaizdu, kad tada Lietuvos futbolas išgyveno aukso amžių. Vien ko vertos „Kauno“ kovos su Europos grandu „Liverpool“ ar pergalė prieš „Rangers“.

Ar mes sugebėsime išlikti be pagrindinio rėmėjo? Viskas priklausys nuo to, kaip išsispręs istorijos su skolomis. Esu tikras, kad klubą netikėtai prislėgusios skolos – nesusipratimas. Mūsų advokatai dirba ir jas ginčijame. Neabejojame savo teisingumu. 2005 m. skandalas, susijęs su Moldovos futbolininku Jurijumi Priganiuku, absurdiškas. Futbolininkas pats nesugebėjo atvykti į Lietuvą, o galiausiai kalti likome mes. LFF drausmės komitetas šį kontraktą pripažino negaliojančiu ir manėme, kad istorija baigėsi. Tačiau tuomet iš UEFA atskriejo žinia, kad esame skolingi žaidėjui, kuris mūsų ekipoje niekada nežaidė, milžinišką sumą.

Po tokių išpuolių ir neteisybės gali bet kam nusvirti rankos, bet mes panikuoti neketiname. Kreipėmės į patį FIFA prezidentą Seppą Blatterį. Tikimės, kad teisybė vis dėlto triumfuos.

Esame pats tituluočiausias Lietuvos klubas, rėmėjų ieškosime kitais būdais. Bus tikrai nelengva, tačiau tikiuosi, kad atsiras verslininkų, kurie neliks abejingi populiariausiai pasaulyje sporto šakai ir parems mūsų perspektyvią komandą.

Mūsų kolektyvas – jaunas. Pastaruosius du sezonus praleidome antros lygos Pietų zonoje ir pirmoje lygoje. Dabar mūsų klubas šalyje yra laimėjęs absoliučiai viską, kas tik įmanoma. Sugrįžome į stipriausiųjų divizioną, nes kitur mums tiesiog nebuvo ką veikti.”

Benjaminas Zelkevičius (buvęs Lietuvos rinktinės treneris): „V.Romanovo sprendimas nutraukti paramą Lietuvos futbolui turės didelės įtakos visos Lietuvos futbolo vystymuisi. Dveji metai be V.Romanovo finansinės paramos rinktinei ir klubams davė akivaizdžių rezultatų – šalies futbolas ritasi žemyn.

„Kaunas“ išugdė būrį stiprių futbolininkų, nemažai jų dabar gina nacionalinės rinktinės garbę. Nėra finansavimo, nebus ir rezultatų. Futbolas be pinigų neįmanomas. Gaila, kad V.Romanovas taip apsisprendė. Būtų nemalonu, jei tai stipriai atsilieptų jaunos ir ambicingos „Kauno“ komandos rezultatams.

Vis dėl to džiaugiuosi, kad „Kaunas“ grįžta į stipriausiųjų divizioną. Kauno ekipa pastaruosius kelerius metus akivaizdžiai buvo viena pajėgiausių šalyje ir buvo verta žaisti A lygoje. Pačią lygą kauniečių atėjimas taip pat turėtų sustiprinti. Kuo daugiau gerų komandų, tuo geriau. Kitos ekipos turės rimtai pasitempti.”

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų