Pereiti į pagrindinį turinį

„Žalgirio“ revanšo belaukiant (Eurolygos dvikovos apžvalga)

2013-03-07 19:19
„Žalgirio“ revanšo belaukiant (Eurolygos dvikovos apžvalga)
„Žalgirio“ revanšo belaukiant (Eurolygos dvikovos apžvalga) / Scanpix nuotr.

Šiandien Kauno „Žalgirio“ (4/5) krepšininkai sieks atsirevanšuoti Madrido „Real“ (8/1) klubui ir pasiekti antrą pergalę iš eilės Eurolygos „Top 16“ etape.

Kauniečiai namuose bus priversti verstis be dviejų aukštaūgių – sunkias traumas patyrusių Pauliaus Jankūno ir Tado Klimavičiaus. Tuo tarpu kiti žaidėjai bus pasiruošę išbėgti į aikštelę. Svečių gretose nemamatysime lietuvio Martyno Pociaus.

Pirmoje tarpusavio dvikovoje Madride pranašesni buvo aikštės šeimininkai, kurie tik po atkaklios kovos 75:74 įveikė Lietuvos čempionus.

„Žalgirio“ ir „Real“ mačas šiandien prasidės 19.45 val. Susitikimo įvykius padės stebėti mūsų portalas. Tritaškis.lt apželvgia pagrindinus šio vakaro rungtynių akcentus.

Įžaidėjai

Oliveris Lafayette‘as

(28 m., 188 cm): 7,8 tšk., 2,5 rez.perd., 46 proc. dvitaškių, 32 proc. tritaškių

Sergio Llullas yra pagrindinis „Real“ atakų organizatorius, savo komandos atakoms vadovaujantis po 26 minutes per rungtynes. Septintą sezoną Madride rungtyniaujantis S.Llullas pirmoje dvikovoje prieš „Žalgirį“ pasižymėjo naudingu žaidimu – 10 taškų, 5 atkovoti kamuoliai ir 4 rezultatyvūs perdavimai. Tiesa, gynėjui koją kišo netaiklūs metimai – pramesti visi penki tritaškiai. Pastarąja savybe neretai pasižymi ir jo šiandieninis varžovas Oliveris Lafayette‘as, kuris vos prieš porą savaičių iš 9 tritaškių pataikė 3. Amerikietis vis geriau jaučiausi organizuodamas savo komandos atakas – per paskutines dvejas rungtynes renka po 14,5 taško ir atlieka 3,5 rezultatyvaus perdavimo.

Įvertinimas: „Žalgiris” - 7, „Real” - 8

Sergio Llullas

(26 m., 190 cm): 9,4 tšk., 3,6 rez.perd., 1,8 kl., 49 proc. dvitaškių, 22 proc. tritaškių

Atakuojantys gynėjai

Marko Popovičius

(30 m., 185 cm): 13,8 tšk., 2 rez.perd., 60 proc. dvitaškių, 45 proc. tritaškių

Rudy Fernandezo šiandien lauks daugiatūkstantinė priešiškai nusiteikusių „Žalgirio“ gerbėjų minia, kuri švilpimu ir kurtinančiu triukšmu pasitiks kiekvieną ispano prisilietimą prie kamuolio. „Real“ lyderis į Kauną atvyksta po ganėtinai nesėkmingų rungtynių prieš Bambergo klubą (9 tšk., 11 atk. kam., 3 kld.). Galima neabejoti, kad žalgiriečiai skirs daug dėmesio gynybai prieš R.Fernandezą, todėl agresyvus varžovų žaidimas gali išvesti žaidėją iš kantrybės.  Marko Popovičius pirmoje dvikovoje prieš „Real“ sumetė 21 tašką ir pataikė 5 tolimus metimus. Gynėjas visada pakiliai rungtyniauja prieš savus žiūrovus, todėl reikėtų tikėtis panašių rezultatų.

Įvertinimas: „Žalgiris” - 8, „Real” - 9

Rudy Fernandezas

(27 m., 196 cm): 13,3 tšk., 3 rez.perd., 58 proc. dvitaškių, 31 proc. tritaškių

Lengvieji krašto puolėjai

Tremmellas Dardenas

(31 m., 194 cm): 9,4 tšk., 3,8 atk.kam., 65 proc. dvitaškių, 48 proc. tritaškių

Carlosas Suarezas rungtynes pradeda starto penkete, tačiau dažniausiai jas baigia ant atsarginių suolo. Ispanas nepasižymi geru žaidimu puolime, tačiau geba patikimai kovoti dėl kamuolių ir gintis prieš pavojingiausius varžovų žaidėjus. Tremmellui Dardenui šį sezoną nesiseka kovoti prieš ispanų komandas (nei karto nepelnyta daugiau nei 9 taškai), tačiau „juodo darbo“ nevengiantis puolėjas savo energiją išlieja savoje aikštės pusėje.

Įvertinimas: „Žalgiris” - 8, „Real” - 8

Carlosas Suarezas

(26 m., 202 cm): 3,7 tšk., 2,9 atk.kam., 58 proc. dvitaškių, 30 proc. tritaškių

Sunkieji krašto puolėjai

Kšištofas Lavrinovičius

(33 m., 209 cm): 7,6 tšk., 3,7 atk.kam.,   54 proc. dvitaškių, 40 proc. tritaškių

Pirmoje dvikovoje Nikola Mirotičius pridarė nemažai keblumų jį dengusiems „Žalgirio“ aukštaūgiams – 17 taškų ir 20 naudingumo balų. Ispanas geba ir gali pataikyti iš tolimos distancijos, todėl jo varžovas turi būti susikoncentravęs visų rungtynių metu. Panašaus stiliaus Kšištofas Lavrinovičius iš visų jėgų kibs į „atlapus“ ispanui ir sieks pamiršti nesėkmingas rungtynes prieš „Real“ ir praėjusios savaitės dvikovą su „Unicaja“. Belieka tikėtis, kad šiandien „Žalgirio“ arenoje matysime tokį K.Lavrinovičių, kuris prieš „Brose Baskets“ pataikė 4 tolimus metimus ir vedė savo komandą sunkiu momentu.

Įvertinimas: „Žalgiris” - 7, „Real” - 8

Nikola Mirotičius

(21 m., 208 cm): 11,1 tšk., 5,1 atk.kam., 60 proc. dvitaškių, 32 proc. tritaškių

Vidurio puolėjai

Robertas Javtokas

(32 m., 210 cm): 4,3 tšk., 2,7 atk.kam., 75 proc. baudų

Buvęs „Žalgirio“ legionierius Madride neranda savęs, o komandos treneriai neretai „centrui“ leidžia tik epizodiškai pasirodyti aikštėje. Vis dėlto, nuvertinti Mirza Begičiaus sugebėjimų nederėtų – ilgos rankos padeda jam kovoje dėl atšokusių kamuolių ir blokuojant varžovų metimus. Priešingoje barikadų pusėje bus Robertas Javtokas, kuris kol kas sužaidė tik trejas rungtynes Eurolygoje. Nors krepšininkas dar toli nuo optimalios formos, tačiau „Žalgiriui“ verkiant reikia patikimai dėl kamuolių kovojančio R.Javtoko.

Įvertinimas: „Žalgiris” - 8, „Real” - 8

Mirza Begičius

(27 m., 216 cm): 4,9 tšk., 3,1 atk.kam., 0,6 blk., 55 proc. dvitaškių

Šeštasis žaidėjas

Rimantas Kaukėnas

(35 m., 192 cm): 7,5 tšk., 1,9 rez.perd., 38 proc. dvitaškių, 32 proc. tritaškių

Prieš beveik du mėnesius Sergio Rodriguezo tritaškis „palaidojo“ žalgiriečius ir padovanojo pergalę „Karališkojo“ klubo gerbėjams. Virtuoziškai kamuolį skirstantis S.Rodriguezas turi polinkį „nutrūkti nuo pavadžio“ ir ieškoti laimės prie trijų taškų linijos. Tiesa, tai neretai daugiau naudos atneša varžovams, o ne „Real“ komandai – prieš „Unicaja, CSKA ir „Panathinaikos“ gynėjas pataikė vos 5 metimus iš 20. „Žalgirio“ veteranas Rimantas Kaukėnas savo laiku yra rungtyniavęs Madrido komandoje, kurioje demonstravo panašius rezultatus į šio sezono.

Įvertinimas: „Žalgiris” - 7, „Real” - 8

Sergio Rodriguezas

(26 m., 189 cm): 6,3 tšk., 3 rez.perd., 42 proc. dvitaškių, 33 proc. tritaškių

„Žalgiriui“ privalu namuose sustabdyti Madrido komandos lyderius – R.Fernandezą, J.Carrollą bei N.Mirotičių. Ispanijos klubas pirmauja Eurolygoje pagal atkovotus kamuolius, todėl šis uždavinys turi gulti ant visų „Žalgirio“ krepšininkų. Žalgiriečiai privalo sumažinti klaidų skaičių ir neleisti įsismaginti „Real“ snaiperiams.

Įdomūs faktai

  • M.Popovičius pataikė bent vieną tolimą metimą paskutinėse 14 rungtynių iš 15-os.
  • M.Popovičiui reikia 15 taškų, kad pakiltų į 23 vietą rezultatyviausių Eurolygos žaidėjų sąraše.
  • D.Lavrinovičiui iki 1000 per karjerą Eurolygoje pelnytų taškų ribos trūksta 33 taškų.
  • J.Plaza treniravo „Real“ krepšininkus 2006-2009 m. sezonuose, per kuriuos atvedė klubą ant nugalėtojų pakylos ULEB taurės turnyre ir Ispanijos lygoje. Madride jis treniravo dabartinius komandos žaidėjus F.Reyesą ir S.Llullą.
  • „Real“ pirmauja turnyre pagal atkovotus kamuolius – per mačą vidutiniškai sugriebia 36,9.
  • R.Fernandezas pataikė bent vieną tritaškį paskutinėse 9 Eurolygos rungtynėse.
  • M.Begičius patenka į dešimtuką žaidėjų, blokavusių daugiausiai metimų Eurolygoje. Slovėno sąskaitoje – 108 „blokai“.
  • S.Llullas perėmė bent vieną kamuolį paskutinėse 10 Eurolygos susitikimų.
  • S.Rodriguezo tritaškis nulėmė „Real“ pergalę pirmose rungtynėse prieš „Žalgirį“ (75:74).

Trenerių komentarai

Joanas Plaza, Kauno „Žalgiris“

„Padarėme savo darbą laimėdami rungtynes Malagoje. Bandysime sėkmingų rungtynių seriją pratęsti laimėdami ketvirtadienį. Bus sunku, nes „Real“ žaidėjai yra įgiję gerą formą ir visi galvoja, kad bus Eurolygos finaliniame ketverte. Ten galbūt matysime ir CSKA, ir „Barcelona Regal“, tačiau neabejoju, jog „Real“ tikrai ten pateks. Žinau daugelį žaidėjų, nes juos esu treniravęs tiek Madride, tiek Badalonoje. Krepšininkai yra alkani ir nori kuo greičiau užsitikrinti pirmąją vietą grupėje. Bus tikrai sunku ir mums reikės atiduoti visas jėgas, kad pasiektume pergalę.“

Pablo Laso, Madrido „Real“

„Žalgiris“ – komanda, turinti daug resursų ir universalių žaidėjų, kurie gali žaisti ne vienoje pozicijoje. Ypatingai aukštaūgiai ir Popovičius, kuris gali pelnyti taškus iš toli ir sužaisti „du prieš du“. „Žalgiris“ vėl turės Javtoką, kurio solidi gynyba ir kova dėl atšokusių kamuolių padės komandai. Šiemet „Žalgiris“ atrodo tikrai gerai, nes surinko pajėgius žaidėjus. Sezono metu jie augo kaip komanda ir išlaikė galimybes patekti į kitą etapą. Madride laimėjome sunkias rungtynes, tačiau tokių pat tikimės ir Kaune. Turime būti tam pasiruošę.“

Žaidėjų komentarai

Marko Popovičius, Kauno „Žalgiris“

„Rengiamės sunkiam mačui, nes rungtyniausime prieš didį Europos klubą. Madrido komanda pirmauja mūsų grupėje, todėl turėsime žaisti susikaupę nuo pirmos iki paskutinės mačo sekundės. Ispanijoje prieš „Real“ kovojome iki galo, tačiau praleidome Rodriguezo tritaškį ir pralaimėjome rungtynių pabaigoje.“

Sergio Rodriguezas, Madrido „Real“

„Tai bus labai svarbios rungtynės turnyrinės lentelės prasme, kadangi abiems klubams reikia pergalės. „Žalgiris“ nusitaikė į ketvirtąją grupės vietą, tuo tarpu mes norime išlikti lentelės viršuje. Tikiuosi gražių rungtynių, kurių pabaigoje mes švęsime pergalę. „Žalgiris“ – kieta komanda prieš kurią sunku žaisti, nes ji niekada neleidžia pelnyti lengvų taškų. Mes privalome patikimai gintis, kovoti dėl kamuolių ir žaisti savo žaidimą. Tai yra fiziškai stipri ekipa su pajėgiais aukštaūgiais, prie kurių prisidėjo nesenai grįžęs Javtokas. Taip pat, žalgiriečiai pasižymi patikimais metikais, kurie pridarys mums bėdų toliau nuo krepšio.“

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų