Pereiti į pagrindinį turinį

Jubiliejinė I. Simonaitytės premija – dviems Jonams

2016-01-22 17:05

Minint 119-ąjį rašytojos Ievos Simonaitytės gimtadienį, literatūrine premija tradiciškai pagerbti uostamiesčio kūrėjai. Šiemet ji įteikta dviems plunksnos šturmanams ir bendravardžiams – poetams Alfonsui Jonui Navickui ir Jonui Kantautui.

Penktadienio vakarą I. Simonaitytės bibliotekos Gerlacho palėpėje vykusi ceremonija sukvietė miesto kultūrinę bendruomenę, literatūrai neabejingus gyventojus, verslo atstovus.

Premijos mecenatas bendrovės "Mūsų laikas" valdybos pirmininkas Rimantas Cibauskas jau penktąjį kartą solidžia suma remia rašytojos premiją. Už šį nuopelną Kultūros ministerija jam skyrė kultūros mecenato ženklą. Pastarąjį kitą savaitę žinomam Klaipėdos verslininkui įteiks kultūros ministras Šarūnas Birutis.

"Su dideliu malonumu pratęsiu sutartį su biblioteka ne tik penkeriems, bet ir daugiau metų bei toliau remsiu I. Simonaitytės premijos gavėjus. Dėl to abejonių nekyla. Manau, kad kitą kartą ji galėtų būti dar didesnė nei yra dabar", – renginio metu kalbėjo R. Cibauskas.

Tai jubiliejinė, 30-oji I. Simonaitytės literatūrinė premija. Šiemet ją gauti pretendavo septyni leidiniai. Tačiau keliems jų autoriams lygių nebuvo.

Daugiausia simpatijų ir komisijos balsų sulaukė uostamiesčio poetų J. A. Navicko bei J. Kantauto kūryba. Literatūrinė premija rašytojams skirta už raiškų poetinį žodį bei viso gyvenimo nuopelnus.

"Kompetentinga komisija šiemet iš 40 knygų sąrašo atrinko septynis leidinius, jų manymu, verčiausius premijos. Įvertinti buvo du prie literatūrinio judėjimo Klaipėdoje ištakų prisidėję kūrėjai, jo dalyviai. Ko gero, visiems kyla klausimas, kodėl buvo laukta taip ilgai ir toji premija juos vis aplenkdavo? I.Simonaitytės premija – sykiu ir laimės dalykas, todėl džiugu, kad šiemet šiems poetams ji nepraėjo pro šalį", – sakė bibliotekos direktorius Juozas Šikšnelis.

Anot jo, apdovanojimas šiemet skirtas dviems poetams, nes išsirinkti vieną buvę per sunku – abu iš jų savo knygas išleido tais pačiais metais.

Kūrėjai savo ruožtu dėkojo už įvertinimą ir pabrėžė esą maloniai nustebinti.

Pernai ši premija buvo įteikta rašytojui Rokui Flick už romaną "Emma, pastoriaus duktė".

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų