Pereiti į pagrindinį turinį

Klaipėdiečiams dainuos operos legenda V. Noreika

2014-01-24 18:45 diena.lt inf.
V.Lukočius, V.Noreika ir D.Puišys.
V.Lukočius, V.Noreika ir D.Puišys. / Anykščių sakralinio meno centro fotoarchyvo nuotr.

Ketvirtadienį (sausio 30 d.) 18 val. Klaipėdos koncertų salėje klausytojai turės išskirtinę progą išvysti ir išgirsti legendinį nuostabaus tembro tenorą Virgilijų Noreiką.

Programoje „Virgilijus Noreika: Mano Lietuva“ taip pat dalyvaus buvęs maestro mokinys Dainius Puišys (baritonas), fortepijonu skambins Vytautas Lukočius, o renginį ves iškalbos nestokojantis muzikologas Viktoras Gerulaitis.

V.Noreika – išskirtinė lietuvių muzikos asmenybė, operos solistas, pedagogas. Neseniai, pirmą kartą Lietuvos teatrų istorijoje, jam buvo suteiktas Lietuvos nacionalinio operos ir baleto teatro emerito garbės vardas.

V.Noreika pripažino, kad šiandien dainuoti gali anaiptol nebe viską – aukštas natas vis sudėtingiau pasiekti. „Vis dėlto repertuaro dar yra į valias – ketinu dainuoti ne tik šiandien, bet ir rytoj“, – teigė solistas.

Lietuvos operos grandas, Lietuvos muzikos ir teatro akademijos profesorius V. Noreika koncertavo žymiose pasaulio teatrų scenose: Berlin State Opera, Paryžiaus Grand Opera, Buenos Airių Teatro Colon, Stokholmo, Sofijos, Belgrado, Budapešto, Bukarešto, Varšuvos, Prahos, Bratislavos, Kijevo, Minsko, Talino, Rygos, Čikagos lietuvių operoje ir kitose. Vien tik Maskvos Didžiajame teatre atlikėjas pasirodė daugiau nei pusšimtį kartų. Solistas sukūrė daugiau kaip penkiasdešimt vaidmenų. Koncertavo su Lietuvos ir užsienio šalių orkestrais, gastroliavo daugelyje pasaulio šalių, surengė apie tūkstantį solinių pasirodymų. Maestro balso įrašai pasklidę po visą pasaulį – nuo Niujorko iki Tokijo.

„Kol dar balsas skamba ir sveikata leidžia, tol dainuosiu publikai. Jaučiu, kad mano atliekamos dainos, arijos iš populiarių operų ir operečių dar žmonėms reikalingos, o ir man pačiam tie koncertai, nors ir reti, suteikia žvalumo ir energijos“, – viename interviu pasakojo V.Noreika.

Spalvingoje sausio 30-osios koncerto programoje uostamiesčio publika išgirs lietuvių kompozitorių klasikų ir estradinių dainų kūrėjų muziką, užsienio autorių operų arijas, dainas, romansus, duetus bei kitus populiarius kūrinius.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų