Pereiti į pagrindinį turinį

Klaipėdoje šoks tautinius šokius

2016-11-22 21:00 diena.lt inf.

Metų pradžioje sukvietę mažus ir didelius lietuviško šokio ir žaidimų mėgėjus, besibaigiant rudenėliui organizatoriai kviečia jau į II-ojo Klaipėdos miesto bei apskrities formalaus ir neformalaus švietimo įstaigų, jaunučių, jaunių, jaunuolių tautinių šokių kolektyvų festivalio ,,Liub šokt – vakarojimai“ užbaigtuves.

Festivalis truko visus metus – žiemą, pavasarį ir rudenį. Šokėjai sukosi tautinių šokių pynėse, šoko ,,mįsles“ – susipažino su įvairiais pramoginių šokių ritmais, ratavo folklorinius šokius ir ratelius, smaginosi „country“ stiliaus šokiuose. Mokė vieni kitus ir mokėsi patys. Endrijavo pagrindinėje mokykloje vykęs festivalis dalyvavo bendroje programoje su mokyklos šokėjais (vad. Lilija Šepčenko), kur vaikus mokė smagių ratelių ir trankiu ,,Inkarėlio“ šokiu sveikino mamas.

Lietuviškas sceninis šokis sausio 3 dieną šventė jau 111-ąjį gimtadienį. 1905 metais Petrukaičių kaime kretingiškių mergaičių pašoktas šokis ,,Aguonėlė“, tautiniam šokiui atvėrė kelią į didžiąją sceną. Jau prie dešimtmetį, populiarinant ir tęsiant tautinės choreografijos tradicijas 2006 ir 2010 m. buvo surengti konkursiniai festivaliai ,,Liub šokt“, kuriuos iniciavo choreografijos studijos ,,Inkarėlis“ įkūrėja ir ilgametė jos vadovė šokio pedagogė ekspertė Irena Marijona Gelgutienė, o jau 2012-2013 m. visus mokslo metus vyko I-asis festivalis ,,Liub šokt-vakarojimai“, kuris 2013 m. gruodžio 6 d. buvo apdovanotas ,,Metų koncerto“ nominacija.

„Liub šokt – vakarojimų“ užbaigtuvėse smagiai trepsės virš šimto šokėjų.

Renginys vyks lapkričio 24 d. 16.30 val. KKL jaunimo centro ,,Vijurkas” salėje.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų