Quantcast

Klaipėdos universiteto profesorius ėmėsi meistrauti

Klaipėdos universiteto profesorius Rimantas Balsys Etnokultūros centre atidarė savo medžio drožinių parodą „Tašau ir tėik“. Žemaičio mokslininko skaptuoti rakandai daugiausiai skirti pirčiai.

Žodžio kišenėje neieškantis Klaipėdos universiteto (KU) Socialinių ir humanitarinių mokslų fakulteto dekanas R. Balsys savo dirbinių parodą Etnokultūros centre pristatė žaismingai.

Norint drožinėti, reikia būti iškritus iš medžio.

„Norint drožinėti, reikia būti iškritus iš medžio. Aš ir iškritau iš trešnės. Nors iš tikrųjų visa mano vaikystė kvepėjo medžiu. Mano tėvelis mėgo meistrauti, todėl perėmiau šį hobį. Mus vienijo santykis su medžiu, gamta. Medį reikia prisijaukinti ir su juo susidraugauti. Todėl, kaip ir pats parodos pavadinimas liudija, – aš tašau ir tiek“, – pasakojo profesorius.

Parodoje eksponuojami šaukštai, dubenėliai, lentelės, iškabos, įrankiai ir daug kitų įvairių dydžių ir formų drožinių su išskirtiniais ornamentais, simboliais.

„Iškart prieš akis atgyja vaizdai, kaip senoliai išdroždavo įvairius daiktus, kiekvienam suteikdami unikalų ir nekartojamą charakterį. Juk medis atspindi žmonių sielvartą, viltis ir ryžtą. Medis yra tarsi tarpininkas tarp dievų, žmonių – gyvų ir mirusių“, – parodoje kalbėjo R. Balsio kolega profesorius Petras Bielskis.

Renginyje skambėjo folkloro ansamblio „Kuršių ainiai“ melodijos.

Šmaikščiu savo pasakojimu pasidalino ir žinomas rašytojas bei medžio drožėjas Juozas Šikšnelis.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Žemai smukęs šito dekano fakultetas

Žemai smukęs šito dekano fakultetas portretas
Kai kiaura galva bybiotekininkė D.Janavičienė su disertacija, kuri neatitinka nė minimalių kriterijų, prasistūmė prie komunikacijos studentų rengimo, įvyko bėda. D. Janavučienės disertacija lyg vaikų darželio lygio paistalai, naudota pasenusi mokslo literatūra. Analogiškai Janavičienė neturi net minimalių komunikacijos mokslo žinių ir tuo labiau patirties. Važinėjo į Vilnių ir kartu su V .Urbonu, R. Vaičiule elementariai nusirašė studijų programas, jau išleistas studijų knygas perspausdino truputį pertvarkę ir savo vardais ir pavardėmis paskelbė. Dabar Balsys privalo atsakyti už pažeistą mokslo etiką, padaryti valymą fakultete. Vaičiulė, Janavičienė netenka mokslo laipsnių, dėstyti negali. Disertacijos jų bus anuliuojamos.Jos gali nebent dirbti sąvartyne, kvalifikacijos neturi. Lygiai kaip ir yra mieste nabagas gydytojas Balsys, kur nieko kito nemoka tik imti kyšius, kaip specialistas jis nulis. Irgi atimti licenciją tam gydytojui, varyt į viešus darbus. Žinoma,dekanui telieka drožti.

Būtų labai įdomu

Būtų labai įdomu portretas
sužinoti kas komentuoja.Kai kurie komentarai panašūs į psichinio ligonio rašytus.Čia vienas rašinėja, ar ,neduokdie, keli ?

Prisimename

Prisimename portretas
Kadaise šis Žmogus per radiją rytais vesdavo laida,buvo įdomu....labai....gal bus pratęsimas?
VISI KOMENTARAI 9

Galerijos

Daugiau straipsnių