Pereiti į pagrindinį turinį

Kūrybinio rašymo studija įsikurs I. Kanto bibliotekoje

2023-12-30 17:00 diena.lt inf.

Nuo sausio Klaipėdos miesto savivaldybės Imanuelio Kanto viešosios bibliotekos Pempininkų padalinyje (Taikos pr. 81 A) savo veiklą pradės Kūrybinio rašymo studija.

Kūrybinio rašymo studijoje bus bandoma kurti nuosekliai, reguliariai, nuolatos.
Kūrybinio rašymo studijoje bus bandoma kurti nuosekliai, reguliariai, nuolatos. / Organizatorių nuotr.

Gal kas ir pastebėjo, kad 2023 m. beveik kas mėnesį I. Kanto biblioteka rengdavo kūrybinio rašymo dirbtuves, kurių metu buvo rašoma, kuriamos įvairios pasakojimo dalys ir dalijamasi tuo, kas išeidavo.

Dirbtuves paprastai vesdavo edukatorė Dora Žibaitė, o lapkritį ir gruodį biblioteka pasikvietė ir poetę, eseistę Jūratę Sučylaitę, kuri ir pasiūlė idėją dirbtuves išauginti į didesnį projektą.

Kūrybinio rašymo studija skirsis nuo dirbtuvių savo koncepcija. Užuot susitelkus į momentinio rašymo patyrimą, bus bandoma kurti nuosekliai, reguliariai, nuolatos – procesas bus tęstinis.

„Susitikimų metu, visų pirma, skaitysime ir diskutuosime. Skaitysime išsirinktus profesionalių rašytojų darbus, juos aptarsime būtent iš rašančiojo perspektyvos ir dalysimės savo kūriniais, jų ištraukomis, juodraščiais, kuriuos rašome namie, tačiau laikome paslėpę stalčiuose, nes galbūt nedrįstame parodyti arba neturime kam, – pasakojo Klaipėdos miesto savivaldybės Imanuelio Kanto viešosios bibliotekos IT ir projektų valdymo skyriaus vedėja Jolita Baltrimienė. – Svarbi susitikimų dalis bus aptarti tai, ką esame parašę namie. Visi teiksime grįžtamąjį ryšį, o pagrindinė diskusijos sąlyga – pagarba vienas kitam. Grįžtamasis ryšys privalės būti konstruktyvus, tai yra jo tikslas – ne išpeikti, kas blogai, o pasakyti ir kas gerai, ir ką reikėtų taisyti, ir kaip susirinkusiųjų nuomone būtų galima pataisyti, kad rašantieji turėtų apčiuopiamos naudos iš pateiktų komentarų. Taigi dar viena susitikimų sąlyga – įsipareigojama nuolat rašyti ne tik susitikimo metu, taip formuojant rašymo įprotį. Visi kūrybinio rašymo vadovėliai teigia vieną ir tą patį – būsite rašytojais tik tada, kai rašysite. O rašydami, skaitydami ir diskutuodami išgryninsite savo, kaip rašytojų, asmenybes.“

Užsiėmimus ves edukatorė D. Žibaitė. Klaipėdos universitete baigusi lietuvių filologijos ir režisūros bakalauro studijas, o vėliau Vytauto Didžiojo universitete – ateities medijų ir žurnalistikos magistrantūrą, ji porą metų dirbo viename lietuviškame naujienų portale, rašydama straipsnius apie kultūrą, redagavo lietuvių kalbą laikraštyje, vertė knygas. 2018 m. pas rašytoją Liną Simutytę Dora baigė kūrybinio rašymo kursą.

Dora bus ta, kuri paruoš užsiėmimų struktūrą ir rūpinsis komunikacija, tačiau jų turinį studijos dalyviai kurs visi kartu. Taigi jau sausio 4 d. 17 val. I. Kanto bibliotekos Pempininkų padalinyje laukiami visi rašantys ar rašyti norintys žmonės, kurie turi ryžto ir noro pasinerti į šį įdomų nuotykį.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų