Pereiti į pagrindinį turinį

Suplanuota šventė įvyko: į Baroti galeriją prisiminti R. Rastauską atvyko daugybė žmonių

2024-10-15 12:32

Baroti galerijoje vyko neįprastas vakaras – daugybė žmonių susirinko pagerbti anapilin išėjusio rašytojo Rolando Rastausko, kuriam spalio 13-ąją būtų sukakę 70 metų. Kadangi pats rašytojas šį renginį buvo suplanavęs prieš pusmetį, po jo mirties nuspręsta šios idėjos neatsisakyti ir sukviesti klaipėdiečius į suplanuotą šventę.

Atminimas: į Baroti galeriją prisiminti R. Rastauską atvyko per šimtas žmonių.
Atminimas: į Baroti galeriją prisiminti R. Rastauską atvyko per šimtas žmonių. / I. Kiseliovaitės nuotr.

Prisiminti R. Rastausko, žinomo slapyvardžiu RoRa, į Baroti galeriją suskubo per šimtas klaipėdiečių. Kadangi galerija buvo sausakimša, svečiai buvo pakviesti į lauką, kur vyko renginio atidarymas.

Baroti galerijos vadovė Andželika Baroti teigė, kad tokio formato renginys per 33-ejus galerijos gyvavimo metus – pirmasis.

„Mes turime šventę – Rolando Rastausko 70-metį, bet be jo. Kodėl ryžomės tai padaryti, atsakymas – labai paprastas. Šitą šventę Rolandas suplanavo prieš pusmetį. Jis norėjo turėti savo šventę čia ir matė ją aiškiu formatu – kad bus jo skaitymai, jo knygos pristatymas, koks nors muzikinis fonas ir šokiai iki ryto. Didžiąją dalį viso to įgyvendinsime, tik galbūt labai nešoksime, nors manau, jis dėl to nesupyktų“, – sakė A. Baroti.

Paroda Baroti galerijoje veiks iki lapkričio 5 d.

Galerijoje eksponuojami Dainiaus Liškevičiaus, Remigijaus Treigio, Gintauto Trimako, Violetos Bubelytės, Jurgos Barilaitės, Isroildžon Baroti, Virginijaus Kinčinaičio, Dovilės Dagienės, Artūro Railos, Donato Jankausko (Duonio), Aurelijos Maknytės, Ritos Stankevičiūtės darbai.

„Iš viso yra 13 autorių. Tai – labai simboliška. Nors kol Rolandas buvo su mumis, tikrai neskaičiavome. Jo gimtadienis spalio 13-ąją. Taip išėjo, kad autorių taip pat turime 13. Kartais tokie simboliai atsiranda savaime, veikiausiai ne visai nuo mūsų priklauso“, – tikino A. Baroti.

Renginio metu performansą žiūrovams pateikė menininkas Benas Šarka.

Šventės svečiai turėjo galimybę įsigyti, kaip pats R. Rastauskas įvardijo, paskutinę jo knygą „Verkianti bronza: kelionių knyga, 1993–2023“.

„Manau, kad išsinešite tą įspūdį, kurį norėjo padaryti Rolandas – šventę sau ir šventę jo draugams“, – linkėjo A. Baroti.

Paroda Baroti galerijoje veiks iki lapkričio 5 d.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų