Pereiti į pagrindinį turinį

Uostamiestyje vyks džiazo profesionalų pamokos

2014-11-20 12:15
DMN inf.
Profesionalai: džiazo dainininkė S.Minns ir trombonininkas D.Minns, vesiantys džiazo seminarus E.Balsio menų gimnazijoje, yra jauni ir aktyviai koncertuojantys muzikantai.
Profesionalai: džiazo dainininkė S.Minns ir trombonininkas D.Minns, vesiantys džiazo seminarus E.Balsio menų gimnazijoje, yra jauni ir aktyviai koncertuojantys muzikantai. / Organizatorių nuotr.

Klaipėdos Eduardo Balsio menų gimnazijoje vyks tarptautinis džiazo seminaras mokyklos ir miesto bendruomenei. Mokymus ves dėstytojai iš JAV: džiazo dainininkė Simona Minns ir trombonininkas Dorsey Minns. Muzikiniai užsiėmimai organizuojami lapkričio 26 d. 14–18 val.

Seminarų metu mokiniai turės galimybę atlikti pasiruoštus džiazo kūrinius ir sulaukti patarimų, kaip galima patobulinti jų atlikimą, planuoti savarankišką mokymąsi, surasti mokymosi resursų internete.

Seminarai bus atviri mokyklos pedagogams, mokiniams ir miesto bendruomenei, nes užsiėmimų metų žiūrovai taip pat bus įtraukiami į muzikinių pratimų atlikimą, turės galimybę užduoti klausimus, diskutuoti. Tai galimybė daugiau sužinoti apie amerikietišką tradicinę ir šiuolaikinę muziką ir tuo pačiu palaikyti dalyvausiančius mokinius. Seminarai skirti dainininkams ir pučiamiesiems.

Dainininkams mokymai prasidės 14 val. ir bus vedami S.Minns lietuvių kalba, pučiamiesiems užsiėmimai startuos 16 val. Jiems vadovaus D.Minns. Seminarai vyks anglų kalba, tačiau bus verčiami į lietuvių.

Atvykstanti dėstytoja S.Minns 2011 m. pabaigė džiazo vokalo specialybės bakalaurą Lietuvos muzikos ir teatro akademijoje. Šiuo metu Simona studijuoja džiazą bei šiuolaikinę kompoziciją prestižiniame šiuolaikinės muzikos koledže Berklee College of Music. Tame pačiame koledže tobulinasi ir D.Minns. Jis studijuoja tromboną bei kompoziciją filmams. Prieš tai D.Minns studijavo klasikinį tromboną Julliard School, Niujorke ir South Eastern Louisiana University, Luizianos valstijoje.

Abu dėstytojai yra jauni ir aktyviai koncertuojantys muzikantai.

Projektas „Jazz Education Seminar“ yra remiamas Jungtinių Amerikos Valstijų Ambasados Vilniuje ir truks visą savaitę. Dėstytojai aplankys Birštono meno mokyklą, Vilniaus Karoliniškių muzikos mokyklą, Ignalinos Miko Petrausko muzikos mokyklą, Klaipėdos Eduardo Balsio menų gimnaziją, Pasvalio muzikos mokyklą ir Alytaus muzikos mokyklą.

Savaitės pabaigoje projektą vainikuos finalinis koncertas, kuris vyks Alytaus muzikos mokykloje. Koncerte pasirodys Alytaus ir Birštono mokyklų mokiniai bei besisvečiuojantys dėstytojai.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų