Pereiti į pagrindinį turinį

Uostamiestyje – Jurgio Mališausko fotografijų paroda

2014-06-12 16:40

Ketvirtadienį Danės skvere iškilmingai atidaryta gerai žinomo Klaipėdos universiteto mokslininko Jurgio Mališausko fotografijų paroda. Paroda – vienas iš renginių, skirtų paminėti Kristijono Donelaičio 300-ąsias metines. Fotografijos prie paminklo „Arka“ bus eksponuojamos šiek tiek daugiau nei mėnesį.

Ketvirtadienio popietę prie Danės skvero atidaryta žymaus Mažosios Lietuvos tyrinėtojo Jurgio Mališausko fotografijų paroda.

Dar būdamas gyvas J.Mališauskas labai norėjo surengti Mažosios Lietuvos fotografijų parodą, kuri būtų skirta būtent jo mylimam lietuvių literatūros pradininkui K.Donelaičiui, tačiau to padaryti nespėjo.

Šviesios atminties mokslininko valią nusprendė įvykdyti ir parodą surengė Klaipėdos miesto savivaldybė kartu su Klaipėdos universiteto biblioteka, Humanitarinių mokslų fakulteto Literatūros katedra, Lietuvos mokslo taryba bei Lietuvos fotomenininkų sąjungos Klaipėdos skyriumi. 

„Aš visą gyvenimą turėjau konkurentę, nepažinau jos, man liūdna buvo, bet kai pažinau – įsimylėjau ją. Tai buvo Mažoji Lietuva“, – prisiminė mokslininko žmona alma Mališauskienė.

Atidarant parodą prisiminta, jog Mažoji Lietuva, jos kultūra ir istorinės vertybės buvo didžioji J.Mališausko mokslinė aistra, kurią jis stengėsi ugdyti ir studentų bei draugų širdyse.

Iki liepos 14 d. veiksiančioje parodoje eksponuojama tik labai nedidelė mokslininko atlikto darbo dalis, tačiau akivaizdu, kad tai dar vienas gyvas ir tikras liudijimas, prisimenant lietuvių literatūros klasiką.

„J.Mališauskas ir K.Donelaitis buvo visapusiškai artimos asmenybės. J.Mališauskas buvo stebėtinos erudicijos ir intelekto žmogus. Ši paroda bus kelias į tai, kad mes jo darbus prisiminsime kol būsime gyvi“, – pastebėjo Klaipėdos vicemeras Vytautas Čepas.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų