Pereiti į pagrindinį turinį

17 mln. eurų kainavusi Rusnės estakada byra

2022-03-01 14:15

2019 m. iškilmingai atidaryta Rusnės estakada po žiemos jau rodo pirmus susidėvėjimo požymius – pylimo šlaitus išplovė vanduo, griūva įtvirtinimai, baloje pražuvo 44,3 tūkst. eurų kainavę medžiai.

Padariniai: šios žiemos potvynis apgadino Rusnės estakadą, pylime atsivėrė ertmės. Padariniai: šios žiemos potvynis apgadino Rusnės estakadą, pylime atsivėrė ertmės. Padariniai: šios žiemos potvynis apgadino Rusnės estakadą, pylime atsivėrė ertmės. Padariniai: šios žiemos potvynis apgadino Rusnės estakadą, pylime atsivėrė ertmės. Padariniai: šios žiemos potvynis apgadino Rusnės estakadą, pylime atsivėrė ertmės. Padariniai: šios žiemos potvynis apgadino Rusnės estakadą, pylime atsivėrė ertmės. Padariniai: šios žiemos potvynis apgadino Rusnės estakadą, pylime atsivėrė ertmės.

Šią žiemą potvyniai kelis kartus skandino pamarį. Vandens spaudimo neatlaikė estakados pylimas. Kelyje Šilutė–Rusnė ties autobusų stotele pagrindą sutvirtinančios plytos ėmė byrėti, sankasoje atsivėrė ertmės.

Potvynyje, panašu, pražus didžioji dauguma iš 300 palei pylimą susodintų medžių.

Tvarkant senąjį Rusnės kelią buvo nuspręsta išpjauti senus medžius, nors miškininkai to nerekomendavo daryti, nes solidaus amžiaus sulaukusių medžių šaknys padėjo sutvirtinti pylimą.

Nauji želdiniai susodinti 2020-aisiais. Skelbtą konkursą tuomet laimėjo įmonė "Megaplantas".

Šios bendrovės vadovas Gediminas Valašinas pripažino, kad jo vadovaujamos įmonės darbas nuėjo veltui.

Gediminas Valašinas: pinigai išmesti tiesiogiai į balą.

"Viskas tik dėl to, kad tokius projektus projektuoja žmonės, kurie nebuvę Rusnėje ir apie potvynį gal tik yra girdėję. Kai buvo iškirsti seni medžiai, kilo žmonių nepasitenkinimas. Buvo suprojektuotas jų atsodinimas, bet prie sankasos negalėjo, tad sodino žemiau. Jau pirmą žiemą dalį jų ledai išlaužė. Negaliu žiūrėti", – neslėpė G.Valašinas.

Jau po pirmos žiemos buvo aišku, kad čia blogai.

Rangovas darbą padarė, dabar medžiai priklauso Kelių direkcijai, ji ir turėtų rūpintis.

"Kai labiau rūpi asfaltas, medžiai nerūpės. Pinigai išmesti tiesiogiai į balą. Jau po pirmos žiemos buvo aišku, kad čia blogai. Galėjo bent dalį persodinti, yra ten vietų. Mes juk negalime jų liesti ar iškasinėti, tai būtų vagystė", – kalbėjo G.Valašinas.

Dalis medžių po užmirkimo atsigaus, tačiau kiek jų šį pavasarį išsprogs, neaišku.

Šilutės seniūnas Raimondas Steponkus tikino, kad vyko apžiūrėti estakados būklės.

"Žinome tą bėdą, bet ten įmanoma sutvarkyti, pabetonuoti reikėtų. Nėra taip baisiai, bet iš tiesų šiek tiek yra paplauta", – pripažino R.Steponkus.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų