Pereiti į pagrindinį turinį

Abiturientų išleistuvės – be atestatų

2010-07-08 05:00
Kiaulystė: vėluojantys egzaminų rezultatai sujaukė abiturientų išleistuves.
Kiaulystė: vėluojantys egzaminų rezultatai sujaukė abiturientų išleistuves. / DMN archyvo nuotr.

Mokyklų bendruomenės būgštauja, jog šiemet abiturientų išleistuves teks švęsti be atestatų. Tradicijas koreguoja vėluojantys valstybinių egzaminų rezultatai.

Koreguoja planus

Vakar turėjo paaiškėti trijų valstybinių egzaminų rezultatai. Tačiau likus pusvalandžiui iki oficialios darbo dienos pabaigos jie dar buvo nežinomi.

Galutiniai egzaminų rezultatai turėtų paaiškėti liepos 12 d. Tačiau šiemet jų paskelbimas vėluoja – vakarykščiai įvykiai tai dar kartą patvirtino. Be to, per tris dienas po rezultatų paskelbimo abiturientai gali pateikti apeliacijas dėl netenkinančio įvertinimo.

Kai kurie uostamiesčio abiturientai savo išleistuvių vakarus bei atestatų įteikimus buvo suplanavę liepos 13 d.

Koreguoti šventės datą sudėtinga – uostamiestyje tėra vos keletas salių, gebančių sutalpinti didesnį abiturientų su tėvais būrį. Pobūvių salę rezervuoti reikėjo dar gruodžio–sausio mėnesiais.

Žlugo viltys

"Žlugo paskutinė mūsų viltis, – vakar nusivylimo neslėpė "Ąžuolyno" gimnazijos direktorė Vilija Prižgintienė. – Dabar aišku, kad išleistuvės vyks be atestatų."

"Ąžuolyno" gimnazistų išleistuvių vakaras taip pat buvo suplanuotas liepos 13 d.

Pasak direktorės, išrašyti atestatus anksčiau įmanoma daugiausia dešimčiai gimnazistų.

Iš 254 abiturientų, šiemet baigsiančių gimnaziją, 205 laikė valstybinį anglų kalbos egzaminą, kurio rezultatai paaiškės likus dienai iki atestatų įteikimo.

Valdininkai neapskaičiavo

Svarstoma galimybė tradicinę atestatų įteikimo šventę keisti tiesiog atsisveikinimu su mokykla. Iškart po brandos egzaminų sesijos įvyktų šventė, o atestatai būtų įteikiami vėliau, ne taip iškilmingai. Taip būtų patogiau ir mokytojams, nes daugelis jų šiuo metu jau atostogauja.

"Nieko negalime padaryti", – dėl vėluojančių rezultatų apgailestavo Klaipėdos miesto švietimo skyriaus Ugdymo kokybės ir kaitos poskyrio vedėja Virginija Kazakauskienė.

Visų Lietuvos mokyklų abiturientų egzaminų rezultatai skelbiami interneto svetainėje, prie kurios priėjimas yra ribotas.

Šiemet buvo pirmi metai, kai brandos egzaminų sesijoje neliko mokyklinių egzaminų. Tad pasikeitus egzaminų tvarkai daugiau moksleivių rinkosi valstybinius egzaminus. V.Kazakauskienė spėjo, kad greičiausiai buvo netiksliai apskaičiuotas darbų taisymo laikas.

"Valdininkai turbūt neįsivaizduoja, kokie būna moksleivių srautai", – pritarė V.Prižgintienė.

Iki tol egzaminų rezultatai būdavo paskelbiami likus kelioms dienoms iki nurodyto galutinio termino. Tad abiturientams nekildavo problemų dėl išankstinio šventės planavimo ir atestatų įteikimo.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų