Pereiti į pagrindinį turinį

Advento vakarą – išmintis ir kūryba

2008-12-19 09:00
Advento vakarą – išmintis ir kūryba
Advento vakarą – išmintis ir kūryba / Darijos Vasiliauskienės nuotr. Jaukumas: advento vakarą pokalbis su gyvenimo išmintį bei šilumą skleidžiančiomis moterimis tapo atgaiva "Vakaro žarų" nariams.

Visuomeninės organizacijos "Vakaro žaros" narės baigiantis metams nusprendė pakalbinti išskirtinių sugebėjimų bei nuopelnų miesto žmonėms turinčias moteris.

"Ramų advento vakarą norėjome jaukioje aplinkoje pasikalbėti su klaipėdietėmis, kurios, be savo kasdienio darbo, už kurį gauna atlyginimą, užsiima ir įvairia veikla. Kalbėjome su jomis, kaip sekasi pasaulyje, kurį vyrai sukūrė sau, gerąja energija ir kūrybiškumu užpildyti racionalumo ir pelno siekimo iššluotas širdies tuštumas", – pasakojo vakaro vedėja mokytoja Angelė Lukšienė.

Susitikimo metu susirinkusiesiems pristatyta Klaipėdos Marijos Taikos Karalienės parapijos "Carito" vedėja Rasa Senkienė, kurios rūpesčiu gerinama ne tik žilagalvių globos namų globotinių būtis. Moteris stengiasi, kad senolių neslėgtų vienišumo jausmas.

Organizacijos "Trečiasis amžius" įkūrėja, aplink save subūrusi 150 klaipėdiečių, poetė Irena Ona Linkauskienė nepaiso savo ligų, organizuoja renginius bei išvykas būriui pagyvenusių ligotų žmonių.

Vakaro metu apie savo vargus ir džiaugsmus pasakojo Žemaitijos rašytojų bendrijos pirmininkė, agentūros "Visos Lietuvos vaikai" Klaipėdos fondo pirmininkė Virginija Kairienė.

Melnragės ir Girulių gyventojus pažįstanti kaip savo pačios šeimą Vanda Dorčienė klausinėta apie spalvingos bendruomenės sugyvenimo ypatumus.

Janina Žemaičiūnienė, kurianti eiles, kurios tampa ansamblio "Vakaro žaros" repertuaro "vinimi", atskleidė, kaip jai sekasi bendrauti su dainuoti norinčiomis moterimis bei bendrijos "Bočiai" žmonėmis.

Klaipėdos universiteto Menų fakulteto docentės Rūtos Vildžiūnienės klausinėta apie tai, kaip tautos tradicijos prigyja šiuolaikinių žmonių širdyse.

"Mums svarbu pabūti drauge, pasisemti vieniems iš kitų šilumos ir gerumo, o kartu suprasti, kad šiuo laiku išgyventi – nereiškia tik pakankamai uždirbti pinigų. Bendraudami su šviesiomis asmenybėmis ir patys tampame pakilesni", – atviravo A.Lukšienė.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų