Pereiti į pagrindinį turinį

Iš Afganistano – į šeimos glėbį

2009-06-06 09:54
Pagarba: iš misijos grįžusius karius apdavovanojo krašto apsaugos ministrė R.Juknevičienė.
Pagarba: iš misijos grįžusius karius apdavovanojo krašto apsaugos ministrė R.Juknevičienė. / Vytauto Liaudanskio nuotr.

Pusmetį Afganistane tarnavusius karius vakar Teatro aikštėje pasitiko ne tik jų artimieji, bet ir krašto apsaugos ministrė Rasa Juknevičienė bei kariuomenės vadas Valdas Tutkus.

Į iškilmingą rikiuotę sustoję kariai buvo apdovanoti už dalyvavimą taikos misijoje, kurios tikslas atkurti Afganistano Goro provinciją.

Apie 150 aštuntosios pamainos karių, tarp kurių beveik pusė – klaipėdiečiai, Afganistano Goro provincijoje tarnavo nuo praėjusių metų lapkričio. Į misiją jie išlydėti iš Klaipėdos. Neseniai juos pakeitė naujoji karių pamaina.

Misijos metu kariai patruliavo įvairiuose provincijos rajonuose. Jie bendravo su rajonų valdžios atstovais, stebėjo situaciją, teikė įvairią paramą vietos gyventojams.

Pasak karių, misija nebuvo lengva. Jie neslėpė, kad laukė dienos, kada galės grįžti namo.

V.Tutkaus teigimu, Goro provincija yra viena ramiausių, tačiau kariai neturi atsipalaiduoti. Kol čia dirbo PAG–8 kariai, įvyko sprogimas, būta apšaudymų raketomis.

Kariuomenės vadas pasidžiaugė, jog Lietuvos kariai Afganistane labai vertinami, nes pasižymi ypatinga drausme, aukšta motyvacija ir profesionaliu pasirengimu.

R.Juknevičienė tvirtino, kad Lietuvos kariai į misijas Afganistane bus siunčiami ir ateityje.

„Priklausome NATO. Šios organizacijos kariai saugo mūsų oro erdvę. Tai brangiai kainuoja kitoms šalims. Negalime būti tik saugumo vartotojais. Turime prisidėti, kad NATO būtų stipri“, – pabrėžė ministrė.

Renginio metu paminėtos ir Klaipėdoje dislokuotos Krašto apsaugos savanorių pajėgų Žemaičių apygardos 3–iosios rinktinės įkūrimo 18-osios metinės.

Ceremonijos metu krašto apsaugos ministrė pažymėjo rinktinės kovinę vėliavą, užrišdama simbolinę medalio „Už tarptautines operacijas“ kaspino spalvų – žydros, baltos ir tamsiai raudonos – juostą. Ant jos prisegtas pasidabruotas ženklas ir plokštelė, simbolizuojantys rinktinės dalyvavimą tarptautinėje operacijoje.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų