Pereiti į pagrindinį turinį

Apšiurusiam pastatui gražinti – marinistiniai vaizdai

2013-04-22 15:25
Apšiurusiam pastatui gražinti – marinistiniai vaizdai
Apšiurusiam pastatui gražinti – marinistiniai vaizdai / Vytauto Liaudanskio nuotr.

Klaipėdoje pamažu įsigali tradicija rekonstruojamų ar apleistų pastatų prieigas „užmaskuoti“ teminiais plakatais. Neseniai keli tokie atsirado ant tvorų, juosiančių buvusio kino teatro „Baltija“ pastatą.

Tikimasi, kad įspūdingi burlaivių vaizdai bent kiek estetizuos aplinką ir nukreips dėmesį nuo apšiurusio, ilgus metus merdėjančio statinio.

Klaipėdos turizmo ir kultūros informacijos centro direktorė Romena Savickienė pasakojo, jog tai yra tie patys plakatai, kurie dar neseniai kabojo Žvejų gatvėje šalia rekonstruojamo Dramos teatro.

„Jie buvo pagaminti seniai, pakabinome gal 2010-aisiais. O kai tvora šalia Dramos teatro buvo nugriauta, vienas tarybos narys inicijavo, kad plakatai atsirastų šalia buvusio “Baltijos„ kino teatro ir taip papuoštų šią miesto vietą. Galiausiai tos nuotraukos žmonėms primena labai gražias buvusias šventes“, – aiškino pašnekovė.

R.Savickienė pasidžiaugė, kad kitoje Dramos teatro pusėje, Teatro aikštėje, esantys plakatai su senaisiais Klaipėdos vaizdais ne tik paslėpė nykias apsaugines sienas bei pagražino aplinką, bet ir patraukia miesto svečių dėmesį, tapo pamėgtu fotosesijų fonu.

„Kai ėmėmės šio projekto, nežinojome, ar jis bus tęstinis – negalėjome prognozuoti, ar tų plakatų niekas nesudraskys, nesudarkys. Ačiū kol kas visiems, kad jie dar gyvi. Labai viliuosi, kad pasibaigus Dramos teatro rekonstrukcijai tos senosios Klaipėdos nuotraukos bus sveikos ir jomis galėsime papuošti kitus remontuojamus miesto objektus“, – vylėsi Turizmo ir kultūros informacijos centro vadovė.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų