Pereiti į pagrindinį turinį

„Atlantą“ išvarys į Gargždus?

2013-04-07 07:00
„Atlantą“ išvarys į            Gargždus?
„Atlantą“ išvarys į Gargždus? / Vytauto Liaudanskio nuotr.

Katastrofiškos būklės VIP tribūnos centriniame miesto stadione ne tik grasina užgriūti ant sirgalių, bet kelia problemų ir sėkmingai Lietuvos futbolo A lygos čempionate startavusiai „Atlanto“ komandai. Ji gali būti išvaryta žaisti į Gargždus, nes uostamiesčio stadionas neatitinka reikalavimų.

Grėsmė – reali

„VIP tribūnos yra privalomos kiekviename stadione, kuriame vyksta A lygos varžybos. Klaipėdos centriniame stadione jos yra avarinės būklės ir jau seniai turėjo būti nugriautos. Lietuvos futbolo federacija mums centriniame stadione žaisti A lygos varžybas leido tik su sąlyga, kad bus įrengtos naujos ir saugios VIP tribūnos. Tačiau nepanašu, jog tai bus padaryta, todėl tikrai yra iškilusi grėsmė, kad mums bus neleidžiama žaisti savo stadione“, – nuogąstavo „Atlanto“ futbolo klubo generalinis direktorius Vacys Lekevičius.

Tikimasi, kad uostamiesčio centriniame stadione į kiekvienas „Atlanto“ varžybas susirinktų 2–3 tūkst. sirgalių. Jei komandai tektų žaisti Gargžduose, ją palaikyti iš Klaipėdos atvyktų tik keli šimtai aistruolių.

„Mes tiek vargome, kol į Klaipėdą iš Rusijos prisiviliojome futbolo specialistus, kurie “Atlantui„ padėtų siekti kuo geresnių rezultatų. Kaip jiems atrodys, jei namų varžybas reikės žaisti Gargžduose? Dėl tokios nepagarbos futbolui treneriai gali palikti uostamiestį“, – baiminosi klubo vadovas.

Jei „Atlantas“ laimėtų Lietuvos futbolo federacijos taurę, o tokį tikslą komanda yra užsibrėžusi, jau birželį jai gali tekti garbė žaisti Europos taurės turnyro varžybas.

„Jei nebus VIP tribūnų, tokių varžybų Klaipėdos stadione tikrai niekas neleis organizuoti. Turėtume tinkamo stadiono ieškoti kituose Lietuvos miestuose“, – neslėpė pašnekovas.

Prezidentę – į kabinetą

V. Lekevičius teigė, jog dar didesnė problema yra mirtina grėsmė futbolo aistruoliams. Jau prieš kelerius metus pripažinta, kad VIP tribūnos yra avarinės būklės, todėl į jas žmonės neįleidžiami.

„Tačiau tos tribūnos tik atitvertos “stop„ juosta. Jei per varžybas prasidės lietus, keliolika sirgalių per tas juostas palįs po VIP tribūnų stogu, kuris bet kada gali nugriūti, o grindys įlūžti. Ar reikia laukti, kad įvyktų nelaimė, tik tada atsakingi asmenys imsis spręsti problemą?“ – retoriškai klausė V. Lekevičius.

Tai, kad Klaipėdos centrinio stadiono VIP tribūnos bus atnaujintos, Klaipėdos valdžia žada jau ne vienus metus.

Šiemet taip pat tikėtasi investicijų į centrinį stadioną, nes jame birželį vyks kai kurios pirmą kartą Klaipėdoje organizuojamos pasaulio lietuvių sporto žaidynių varžybos.

Tačiau centriniam stadionui atnaujinti šiemet neskirta nė lito – daugiau nei 3,5 mln. litų bus išleista dirbtinės dangos aikštei šalia jo įrengti.

„Apie VIP tribūnų atnaujinimą galima kalbėti tik po poros metų, nes dar net rekonstrukcijos projektas nėra parengtas. Kur reikėtų sėdėti Prezidentei, jei ji atvyktų į pasaulio lietuvių sporto žaidynes? Pas mane kabinete, o kur jai daugiau sėdėti?“ – ironizavo Klaipėdos centrinio stadiono vadovas Romualdas Pargaliauskas.

Jis teigė, jog stadione reikia ne tik naują VIP tribūną pastatyti, bet ir atnaujinti bėgimo takų dangą, pakeisti kėdes.

Pinigai – į šoną

Klaipėdos savivaldybės Sporto ir kūno kultūros skyriaus vedėjas Mantas Bagočius patvirtino, jog šiemet centrinio stadiono atnaujinimui nebus skirta nė lito, nes visus pinigus surijo dirbtinės dangos aikštės įrengimas.

„Tikrai žinome visas centrinio stadiono problemas – ir dėl VIP tribūnų, ir dėl kėdžių, ir dėl bėgimo takų dangų. Turime tikslą viską sutvarkyti. Bet gal tik kitais metais. Tačiau nereikia pamiršti ir to, kad ilgalaikis tikslas yra naujo stadiono statybos, todėl finansiniai srautai turi būti atitinkamai paskirstomi“, – aiškino M. Bagočius.

Paklaustas, kaip jis vertina grėsmę, kad Lietuvos futbolo federacija „Atlantui“ gali neleisti žaisti uostamiesčio centriniame stadione, kur nėra VIP tribūnų, Sporto ir kūno kultūros skyriaus vedėjas vylėsi, jog Klaipėdos ekipai neteks namų varžybų žaisti Gargžduose.

„Visoje Lietuvoje yra ne pati geriausia situacija dėl stadionų. Dėsime visas pastangas, kad centrinis uostamiesčio stadionas būtų taip “aptampytas„, kad “Atlantui„ nereikėtų žaisti Gargžduose. Labai tikiuosi, kad federacija mūsų komandos iš Klaipėdos neišvarys“, – vylėsi M. Bagočius.

Jis pabrėžė, jog kalbėti apie tai, ar Klaipėdoje bus leista žaisti Europos taurės turnyro varžybas, dar labai anksti.

„Žinoma, būtų tikrai smagu, jei “Atlantas„ iškovotų teisę žaisti tokiame turnyre. Tačiau nesinori kalbėti, kas būtų, jeigu būtų. Viena aišku, jog būtų labai gaila, jei Europos turnyro varžybas “Atlantui„ tektų žaisti ne Klaipėdoje. Stengsimės, kad taip neatsitiktų. Viskas mums žinoma ir viskas bus padaryta“, – žadėjo M. Bagočius.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų