Quantcast

Bankas klaipėdietės ašaromis netiki

"Gyvenu nuolatinėje baimėje ir nebeturiu vilties, kad man kas nors padės. Dažnai pagalvoju, kad tik mano kraujas galėtų priversti jautriai ir žmogiškai pažiūrėti į situaciją, kurios įkaitais su sūneliu esame tapę", – įsitikinusi klaipėdietė Laima, kurios saugaus gyvenimo užtikrinimui prieštarauja buto paskolą išdavęs bankas.


 

"Gyvenu nuolatinėje baimėje ir nebeturiu vilties, kad man kas nors padės. Dažnai pagalvoju, kad tik mano kraujas galėtų priversti jautriai ir žmogiškai pažiūrėti į situaciją, kurios įkaitais su sūneliu esame tapę", – įsitikinusi klaipėdietė Laima, kurios saugaus gyvenimo užtikrinimui prieštarauja buto paskolą išdavęs bankas.

Butui pirkti ėmė paskolą

Laima (vardas pakeistas – D.J.) turi du sūnus. Vyresnėlis jau suaugęs, sulaukęs pilnametystės vaikinas paskubėjo išvykti iš Lietuvos, toliau nuo visą šeimą terorizuojančio tėvo kurti savo paties gyvenimo.

Jaunėlis tebėra aštuonerių. Drauge su juo moteris gyvena jai priklausančioje buto dalyje – raktu rakinamame viename kambaryje.

Kitas kambarys teismo priteistas buvusiam moters sutuoktiniui Viačeslavui.

Dviejų kambarių butas buvo įsigytas dar tada, kai pora gyveno santuokoje. Kaip ir daugelis Lietuvos šeimų, sutuoktiniai tąkart paėmė banko paskolą.

Gyvenimas Laimai atsuko nugarą – vyras pradėjo girtauti, ėmė ją skriausti, nebepadėjo auginti sūnų, tad moteris nusprendė santuoką nutraukti. Tai atsitiko prieš ketverius metus.

Tąkart teisme buvo nutarta, kad buvę sutuoktiniai pasidalys po kambarį, vaikai gyvens su mama, tėvas jų išlaikymui mokės alimentus, o banko paskolą bei komunalinius mokesčius jie mokės solidariai, tai yra – abu.

Netruko paaiškėti, kad tai tebuvo siekiamybė. Nuo to laiko visos prievolės užgulė Laimos pečius.

Nuo gėrimo vaidenosi katinai

Moteris turėjo ne tik viena rūpintis sūnų auklėjimu bei buitimi, bet ir mokėti visus mokesčius. Ji mokėjo ir savo, ir buvusio sutuoktinio mokesčių dalį, dengė paskolą.

Viačeslavas girtavo ir dažniausiai nedirbo.

Vyras parsivesdavo namo sugėrovų, niokodavo daiktus, dužo indai. Iškviesti pareigūnai negalėdavo jo sutramdyti.

Policijos argumentas buvo keistai paprastas – esą jis laužė ir daužė jam priklausančius daiktus, tad pagrindo bausti nesą.

"Oficialiai pripažinta, kad žmogus yra priklausomas nuo alkoholio. Pati mačiau, kaip jį kamavo haliucinacijos, kurias žmonės vadina baltais arkliais, tik jam pasirodė katinai. Žmogus yra pasiekęs tokį lygį, kad po ilgo girtavimo, išsikvietęs medikus jį išblaivinti, iškart po to išeidavo pirkti alkoholio ir vėl grįždavo visiškai girtas. Pats ne kartą žadėjo gydytis, prisiekinėjo vaiko gyvybe. Bet koduotis nebandė nė karto", – atviravo apie buvusio sutuoktinio priklausomybę Laima.

Bet ir tai nebuvo blogiausia. Padauginęs vyras lauždavosi į buvusios žmonos ir vaiko kambarį, griebdavosi smurto.

Apie tai byloja išrašai iš teismo dokumentų.

"Būdamas apsvaigęs nuo alkoholio, tyčia sugriebė abiem rankomis buvusiai sutuoktinei už kaklo ir ją purtė, po to abiem delnais apie keturis kartus trenkė jai per skruostus, galvą, kumščiais apie penkis kartus sudavė į žandikaulį. Prie namo laiptinės, būdamas apsvaigęs nuo alkoholio, tyčia sudavė kumščiu buvusiai sutuoktinei. Parėjus į butą sugriebė ją už plaukų pakaušio srityje ir išrovė jų kuokštą, po to sugriebė abiem rankomis už palto apykaklės ir pradėjo smaugti. Būdamas namuose apsvaigęs nuo alkoholio, tyčia buvusiai sutuoktinei vieną kartą sudavė kumščiu į kairįjį petį, po to smogė kumščiu į kairę akį."

Už smurtą buvo nuteistas

Moteris buvo mušama, koneveikiama, žeminama ir lauke, ir namuose. Visa tai matė mažas poros sūnus.

Kol drauge gyveno vyresnysis sūnus, jis stodavo ginti mamos, todėl tėvas ant jo labai pyko. Kai vaikinas išvažiavo, Laima liko be užtarėjo.

Jai liko vienintelis būdas gintis – kviesti policiją. Galiausiai 2014 m. liepą teismas nuteisė Viačeslavą už nuolatinį smurtą ir pasiuntė jį devyniems mėnesiams už grotų.

Nors tuo metu Laima žinojo, kad buvęs vyras nepareis ir neprivers drebėti, moterį pasiekdavo jo ir įkalinimo įstaigoje įgytų draugų skambučiai bei grasinančios žinutės. Jai be užuolankų buvo pranešama, kad bus nužudyta.

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

na ir profai banke dirba

na ir profai banke dirba portretas
jai viskas liks posenovei arba mama tevas uzmus ir niekas nemokes bankui arba mama isvazios ir irgi nemokes bankui, tai geriau patenkint mamos prasyma ar palikti taip kaip yra?ir tegul alkasas moka savo dali,nes pasak banko jis dar jaunas ir gali isidarbinti ir moket bankui

Aris-to realistui

Aris-to realistui portretas
Ar žinot kad bankai pagal statistiką savo pažadais žmones išduria dažniau už sinoptikus?Išvadas darykim patys.

baisu

baisu portretas
Bet gal reiktu paskui vyresni sunu uzdarbiaut isvaziuoti, nes pas mus nelabai, kas pades. Prisimenu seses namai sudege, tai irgi isvaziavo uzsidirbo atstate namus ir gryzo, nors uzsienyje labai stebejosi kad atvaziavo uzsidirbti kad atstatytu namus,ir sake kad labai prastoje valstybeje gyvenat, nes musu valstybe tuo nesirupina
VISI KOMENTARAI 17

Galerijos

Daugiau straipsnių