Quantcast

Bronzinė mergaitė – be rankos: kas galėjo nutikti?

Bronzinės Romualdo Kvinto skulptūros „Bučinys“ mergaitė liko be rankos. Kol kas nežinia, ar tai vandalizmo, ar netyčinis atvejis. Nepaisant to, viliamasi, kad ranką pritvirtinti pavyks, kadangi nukritusi ji nesutrupėjo, tad, panaudojus tinkamas technologijas, skulptūra bus sutvarkyta.

Šia skulptūra klaipėdiečiai ir miesto svečiai grožisi jau dešimt metų.

Ją miestui padovanojo kompanija Klaipėdos konteinerių terminalas, 2014 m. šventęs savo 20-metį, tad būtent šiai sukakčiai pažymėti ir buvo sukurtas „Bučinys“, o jos autorius – skulptorius iš Vilniaus R. Kvintas.

„Bučinys“ yra Šiauriniame rage, prie Senosios Smiltynės perkėlos.

Šią savaitę socialiniuose tinkluose klaipėdiečiai ėmė diskutuoti ir dalintis nuotraukomis, kuriose bronzinė mergaitė nukentėjusi – vienos jos rankos nebėra.

Kilo klausimų, kas galėjo nutikti, galbūt kas nors tyčia nulaužė ranką?

Klaipėdos savivaldybės Paveldosaugos skyriaus vedėjas Vitalijus Juška pats nuvyko apžiūrėti skulptūrą, apie situaciją informavo Viešosios tvarkos skyrių.

„Parašiau laišką Viešosios tvarkos skyriaus specialistams ir pasiūliau peržiūrėti vaizdo kamerų įrašus bei pasidomėti šiuo įvykiu. Pats asmeniškai skambučio sulaukiau antradienį ryte iš vieno perkėlos vadovų. Pranešė apie tai, kad aptiko nulaužtą ranką ir ta ranka yra saugoma perkėlos kasose. Buvau nuėjęs pasižiūrėti. Mano manymu, ji nutrūko per siūlę. Galbūt kažkas fotografavosi, galbūt dar kažką darė ir ji atitrūko“, – svarstė V. Juška.

Vis dėlto nėra tikslių duomenų, ar teritorija filmuojama, o be tokios informacijos nebūtų galimybės nustatyti įvykio kaltininkų.

V. Juška pažymėjo, kad skulptorius jau miręs, tačiau turint šiuolaikines technologijas atnaujinti skulptūrą nebus sudėtinga.

Be to, nulūžusi skulptūros dalis – ranka – nesutrupėjo, lūžio žymė esą tvarkinga, tad didelių problemų tvarkant skulptūrą kilti neturėtų.

Viešosios tvarkos skyriaus vedėjas Marius Poimanskis paaiškino, kad tokiu atveju Miesto tvarkymo skyrius turėtų kreiptis į policijos pareigūnus ir pranešti apie įvykį, kadangi pareigūnai turi prieigą prie vaizdo stebėjimo kamerų mieste.



NAUJAUSI KOMENTARAI

juozas

juozas portretas
jei ranka buvo priklijuota klijais iš nosies nieko stebėtino

Ši teritorija filmuojama

Ši teritorija filmuojama portretas
O bronza yra brangus metalas.

Pakrante

Pakrante portretas
Čia pikta ladzbergio ranka buvo sunaikinta !
VISI KOMENTARAI 12

Galerijos

Daugiau straipsnių