Pereiti į pagrindinį turinį

Buitinių prekių pardavėjai – neviltyje

2009-04-14 09:00
Buitinių prekių pardavėjai – neviltyje
Buitinių prekių pardavėjai – neviltyje / Nerijaus Jankausko nuotr. Vilioja: šiuo metu visi buitinės technikos pardavėjai skelbia įvairias akcijas, kurių metu iki šiol gana brangiai kainavusius daiktus galima įsigyti gerokai pigiau.

Nors viliodami pirkėjus buitinės technikos pardavėjai neriasi iš kailio, daugeliui jų atėjo sunkūs laikai. Apie vyraujančią įtampą byloja ir nuolat skelbiamos nuolaidos bei akcijos.

Kainos džiugina pirkėjus

Svajojantiems įsigyti buitinės technikos šiuo metu tai padaryti pats palankiausias metas. Kone visi prekybininkai, kovodami dėl kiekvieno kliento, stengiasi gaminius parduoti kuo mažesnėmis kainomis. Daugelis jau nebeieško būdų, kaip pasipelnyti, priešingai – pajutę, kad dėl sunkios finansinės padėties vartojimas yra kone sustojęs, daiktus pardavinėja pusvelčiui. Daug kas parduodama už savikainą ar net dar žemesnę kainą.

Įsigyti kokybišką bei žymaus prekinio ženklo gamintojo šaldytuvą, sulčiaspaudę, vaizdo grotuvą, muzikinį centrą, televizorių ar kitą daiktą dabar galima perpus pigiau, o kai kuriais atvejais – ir su dar didesne nuolaida. Prieš metus beveik 5 tūkst. litų kainavusį televizorių dabar galima įsigyti už 1,5–2 tūkst., šaldytuvą, kainavusį 2,1 tūkst., už 900 litų. Dar gruodį itin kokybiška daugiafunkcinė sulčiaspaudė viename prekybos tinkle kainavo 1,6 tūkst. litų, dabar ji jau tekainuoja 459 litus. Panašios kainos mirguliuoja tiek "Avitelos", tiek "Elektromarkt", tiek ir "Topo centro" reklaminiuose stenduose bei žurnaluose.

Situaciją bijo komentuoti

Kodėl taikomos tokios didelės nuolaidos, komentuoti nepanoro nė vienas išvardytas buitinės technikos prekybos centras. Tai taip pat byloja apie didelę įtampą.

Iki šiol mielai apie įvairias akcijas bei padėtį rinkoje žurnalistams kalbėdavę prekybininkai šiuo metu atsitvėrė tylos siena. Kai kurie teisinasi, kad nėra įgalioti kalbėti, kiti prašo klausimus pateikti raštu, tačiau net ir juos pateikus gauti atsakymų nepavyksta.

Bendrovės "Avitela" pardavimų vadovas Ramūnas Gudauskas, išgirdęs klausimus, paaiškino, kad nenorėdamas ką nors leptelėti mielai į juos atsakys raštu. "Žinote, žodžiu išsakyta mintis, kaip žvirblis gali išlėkti, o raštu pateikdami atsakymus galime viską išsamiai apgalvoti ir sudėlioti", – paaiškino R.Gudauskas.

"Elektromarkt" atstovai vis nesusitarė, kuris turėtų komentuoti – paskambinus administratorei, ši sujungė su atsakingu asmeniu, tačiau atsakymų iš jo gauti taip pat nepavyko. Kalbėjęs asmuo tikino, kad jis negali komentuoti, todėl sujungs su kitu įmonės darbuotoju. Tačiau tuomet ragelis buvo numestas, o į vėlesnius skambučius apskritai niekas ėmė nebeatsiliepti.

Susisiekti su "Topo centro" atstovais taip pat nepavyko.

Atvira tik "Maxima"

Apie tai, kad buitinės technikos pardavimai sumenko, komentuoti ryžosi tik bendrovės "Maxima LT" atstovė spaudai Renata Saulytė, kuri patvirtino, jog pastaruoju metu klientai išties nėra linkę pirkti ne pirmo būtinumo prekių. Todėl norėdama paskatinti vartojimą "Maxima LT" nuolat skelbia įvairias akcijas.

"Per kelis šių metų mėnesius buitinės technikos pardavimai smuko du tris sykius, tad, kai tai pastebėjome, nutarėme paskatinti pardavimus. Todėl prieš keletą savaičių skelbėme 50 proc. nuolaidą šioms prekėms. Tuomet visos mūsų parduotuvių lentynos buvo iššluotos. Skelbsime įvairių akcijų ir daugiau. Nors jos mums nėra naudingos, nes yra nepelningos, tačiau tai būdas paskatinti vartojimą bei suteikti pirkėjams galimybę norimą prekę įsigyti už prieinamą kainą", – komentavo R.Saulytė.

Pasak jos, ši akcija pranoko net kalėdinę prekybą. Akcijos, kuri truko vos kelias dienas, metu visoje šalyje buvo parduota 43 tūkst. vienetų buitinės technikos prekių. Klientai šlavė viską – kompiuterius, namų kino sistemas, televizorius, sulčiaspaudes, šaldytuvus, fenus.

Nors buitinės technikos pardavimas šiuo metu yra nuostolingas, mažinti asortimento arba nustoti ja prekiauti, anot R.Saulytės, prekybos tinklas neketina.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų