Pereiti į pagrindinį turinį

Burlaiviai sugrįš į Klaipėdą

2009-11-26 12:06
Laukimas: šią vasarą kelias dienas klaipėdiečius džiuginę burlaiviai su miestu atsisveikino iki 2017 metų.
Laukimas: šią vasarą kelias dienas klaipėdiečius džiuginę burlaiviai su miestu atsisveikino iki 2017 metų. / Nerijaus Jankausko nuotr.

Iš Turkijos, kur atsiskaitė už šiųmetę Klaipėdoje vykusią regatą „The Tall Ships‘ Races“, grįžęs Klaipėdos meras Rimantas Taraškevičius tikino, jog uostamiestis ir kitais metais sulauks nemažai laivų.

Klaipėdos vadovas džiaugėsi, jog Turkijoje, Stambule, vykusioje regatų organizatorių konferencijoje uostamiestis įvertintas tik pačiais geriausiais žodžiais – esą daugelis kapitonų dabar jau žino, kas yra Klaipėda.

Beveik savaitę trukusioje konferencijoje uostamiesčio delegacija neformaliai kalbėjosi su ne vieno burlaivio įgula, kuri mūsų miestui negailėjo komplimentų ir pažadėjo dar ne kartą užsukti į Klaipėdą.

R.Taraškevičius regatos organizatoriams įteikė miesto tarybos patvirtintą sprendimą – prašymą leisti dar kartą priimti regatos burlaivius. Tačiau tai gali įvykti ne anksčiau kaip 2017 metais. Baltijos jūroje regata vyksta kas ketveri metai, o 2013 metams regatos uostai jau yra patvirtinti. Liepos 4 – rugpjūčio 6 dienomis vyksiančios regatos burlaiviai švartuosis Arhuso mieste (Danija), Helsinkyje (Suomija), Rygoje (Latvija) ir Ščecine (Lenkija).

„Blogai tai, kad kitąmet Šiaurės jūroje vyksianti regata sutaps su mūsų Jūros švente. Tačiau tie burlaivių kapitonai, kurie regatoje nedalyvaus, pažadėjo atplaukti į Klaipėdą. Sunku suskaičiuoti, kiek jų pas mus apsilankys, tačiau tikrai ne vienas ir ne du“, – tikino R.Taraškevičius.

Preliminariai norą kitais metais atplaukti į Klaipėdą išreiškė tristiebio burlaivio „Mir“ įgula. Per Jūros šventę Klaipėdą norėtų aplankyti „Flying Dutchman“, „Mercedes“. Abu jie yra A klasės burlaiviai.

„Mes neturime laukti regatų, o privalome dirbti taip, kad į Klaipėdą atplauktų kuo daugiau laivų“, – R.Taraškevičius teigė, jog į jūrinį miestą pritraukti kuo daugiau laivų yra prioritetinė užduotis.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų