Pereiti į pagrindinį turinį

Danėje pravalys kelią laivams

2013-04-22 13:21
Danėje                        pravalys kelią laivams
Danėje pravalys kelią laivams / Vytauto Liaudanskio nuotr.

Klaipėdiečiai skundžiasi, kad šį pavasarį Danė užteršta kaip niekad. Upėje pilna šiukšlių, o vanduo purvinas. Miestiečių manymu, vandens telkinį būtina geriau prižiūrėti.

Pasak Klaipėdos savivaldybės Miesto ūkio departamento direktoriaus Liudviko Dūdos, Danė prižiūrima kaip ir kiti mieste esantys vandens telkiniai.

Esą nuolat surenkami plastikiniai buteliai, kitos šiukšlės, plaukiojančios upės paviršiuje ar besimėtančios pakrantėse.

„Žmonės yra netvarkingi. Patys primėto į vandens telkinius šiukšlių, o paskui skundžiasi. Marsiečiai tikrai čia neatskrenda. Vandens telkinius prižiūrime – surenkame šiukšles“, – tvirtino direktorius.

L.Dūda pasakojo, kad dabar Danė yra mažiau užteršta nei anksčiau.

„Anksčiau jos būklė buvo kur kas prastesnė. Į upę tekėdavo visokie teršalai iš fabrikų. Dabar to nebėra. Tačiau teršalai į ją patenka iš kitų miestelių“, – pasakojo direktorius.

Uostamiesčio valdžia ruošiasi imtis Danės valymo darbų. Planuojama iš upės pašalinti atliekas, medžius ar jų šakas, kitas kliūtis, kurios trukdo laivybai.

„Yra žemės ūkio programa, iš kurios teikiama parama vietos žvejybos grupėms. Buvome pateikę kelias paraiškas. Viena buvo patenkinta – lėšos bus skirtos Danės upės valymui. Pagal šią priemonę bus valomas ne dumblas, o visos šiukšlės, kurios trukdo laivybai“, – teigė Klaipėdos savivaldybės Investicijų ir ekonomikos departamento direktorius Ričardas Zulcas.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų