Pereiti į pagrindinį turinį

Daugiabučių kiemai liks be valytojų

2010-06-17 05:00
Nevalys: pamatyti kiemus valantį ar šienaujantį kiemsargį porą pirmųjų liepos savaičių gali būti neįmanoma.
Nevalys: pamatyti kiemus valantį ar šienaujantį kiemsargį porą pirmųjų liepos savaičių gali būti neįmanoma. / Vytauto Liaudanskio nuotr.

Uostamiesčio savivaldybei niekaip nepavyksta išrinkti bendrovės, kuri nuolat valytų daugiabučių kiemus, todėl klaipėdiečiai kelias savaites gali būti priversti gyventi tarp šiukšlių ir juosmenį siekiančios žolės.

Šiuo metu kiemus valo daugiabučius namus administruojančios bendrovės – namų valdos. Tačiau sutartis su jomis baigiasi birželio 30 d.

Iki šios datos savivaldybė vylėsi išrinkti bendrovę, kuri kiemus valytų artimiausius trejus metus. Tačiau konkurso sąlygas viena įmonė apskundė teismui, todėl jis yra laikinai sustabdytas.

"Neturime kitos išeities, kaip vėl derėtis su namų valdomis, kad jos ir toliau valytų kiemus. Tačiau derybos dar net nepradėtos", – teigė savivaldybės administracijos direktorius Viačeslavas Karmanovas.

Miesto ūkio departamento direktorius Liudvikas Dūda teigė, jog kvietimai dalyvauti neskelbiamose derybose namų valdoms bus išsiųsti dar šią savaitę.

"Aš nesu mėgėjas karksėti apie ateitį. Tačiau tikiuosi, jog kiemų valymas nenutrūks", – tikino L.Dūda.

V.Karmanovas buvo šiek tiek atviresnis. Jis neslėpė, kad derybos su namų valdomis gali užsitęsti, todėl bent porą pirmųjų liepos savaičių kiemų niekas nevalys.

Jis, matyt, rėmėsi patirtimi. Savivaldybė su namų valdomis dėl kiemų valymo derėsis ne pirmą kartą. Yra buvę, kad derybos užtruko ir kelis mėnesius.

Savivaldybė iš namų valdų vėl ketina pirkti ne tik kiemų valymo, bet ir šienavimo paslaugą.

Uostamiesčio valdininkai kartą jau buvo paskelbę konkursą, kuriame norėjo išrinkti nuolat kiemus valančią bendrovę. Tačiau konkursas taip pat buvo apskųstas teismui, bet po kurio laiko ieškovas atsiėmė skundą. Vis dėlto šį konkursą nuspręsta nutraukti ir skelbti naują. Šis dabar ir buvo apskųstas.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų