Pereiti į pagrindinį turinį

Debreceno aikštę papuošė medeliai

2018-05-09 16:00

Rekonstruotoje Debreceno aikštėje atsirado daugiau žalumos. Šioje miestiečių lankomoje viešojoje erdvėje ir vėl žalumu džiugina medeliai, kurie pasodinti vazonuose.

Žaluma: Debreceno aikštė padabinta medeliais, kurie įkurdinti specialiuose vazonuose.
Žaluma: Debreceno aikštė padabinta medeliais, kurie įkurdinti specialiuose vazonuose. / Vytauto Petriko nuotr.

Tokių Debreceno aikštėje pastatyta 10. Lankytojai tvirtino, kad želdiniai pagyvino viešąją erdvę.

Prieš kelerius metus Debreceno aikštėje buvo pastatyti keli vazonuose pasodinti medeliai. Tai buvo eksperimentas. Žiūrėta, kaip medeliai atrodys aikštėje, kaip naujovę įvertins miestiečiai.

Eksperimentas pasiteisino, ir Debreceno aikštėje šiemet vėl sužaliavo medeliai.

Klaipėdos savivaldybės Miesto tvarkymo skyriaus vedėja Irena Šakalienė informavo, kad šį kartą želdiniai pasodinti į specialius vazonus, kurie yra apšiltinti, tad neturėtų peršalti žiemą.

Pasirinkta ir medžių rūšis, atlaikysianti Klaipėdos oro sąlygas, kurios kartais būna atšiaurios.

"Vazonų su medeliais niekas nevežios. Jie stovės ir vasarą, ir žiemą. Todėl ir pasirinkome specialius vazonus, medžių rūšis. Tikimės, kad viskas bus gerai. Medeliai tikrai papuošė Debreceno aikštę", – pasakojo vedėja.

Pokyčiai laukia ir Teatro aikštės. Miesto širdimi vadinamą viešąją erdvę taip pat planuojama pagyvinti želdiniais. Tačiau kol kas neatskleidžiama, kaip jie atrodys.

Teatro aikštės vaizdas pasikeis kardinaliai.

"Norime padaryti staigmeną miestiečiams, o ne kalbėti. Teatro aikštės vaizdas pasikeis kardinaliai. Tikimės, kad klaipėdiečiams patiks", – komentavo vedėja.

Planuojama, kad Teatro aikštės gražinimas startuos artimiausiu metu. Pirmiausia iš miesto širdies bus išvežti nameliai, kurie buvo pastatyti praėjusių metų gruodį kalėdinei mugei.

Iki šiol Teatro aikštė buvo puošiama tūrinėmis gėlių kompozicijomis. I.Šakalienė miestiečius kvietė pasigėrėti miesto gėlių žiedais.

"Visur žydi tulpės, našlaitės. Žiedų netrūksta. Labai gražiai atrodo ir Liepų gatvėje ant šlaito iš gėlių sudėliotas užrašas "LT 100". Žmonės turėtų pradėti ieškoti, ką gražaus turime, ir pasidžiaugti", – kvietė vedėja.

Pavasariniai žiedai klaipėdiečius ir miesto svečius džiugins iki gegužės pabaigos ar birželio pradžios. Tada juos pakeis vasaros gėlės.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų