Pereiti į pagrindinį turinį

Dėl "Europiados" teko remontuoti tualetus

2009-07-15 23:59

Klaipėda beveik pasirengusi priimti, apnakvindinti, pamaitinti ir saugoti tūkstančius ,,Europiados“ dalyvių, kurie į uostamiestį atvyks jau kitą savaitę.

Miegos mokyklose

Liepos 22–26 dienomis Europos tautų kultūrų šventė „Europiada“ pirmą kartą  atkeliaus į Klaipėdą – uostamiestį užplūs kone puspenkto tūkstančio šokėjų, muzikantų, dainininkų iš 22 Europos valstybių.

Programos režisierių komanda į Klaipėdą atvyks jau šį sekmadienį, todėl visi pasiruošimo šventei darbai turi būti baigti iki savaitgalio.

Daugiau nei keturi tūkstančiai šventės dalyvių bus apgyvendinti 17-oje  uostamiesčio mokyklų, kuriose jau paruošta apie 80 proc. miegojimui skirtų čiužinių. Likusiai daliai teliko sukloti vienkartines paklodes.

Ruošiantis dalyvių apgyvendinimui buvo susidurta su keblumais dėl autobusų, kurie vežios dalyvius, įvažiavimo į mokyklų kiemus. Teko apgenėti medžius ir atlikti kitus būtinus darbus.

Neatitiko higienos reikalavimų

Kaip ir planuota, prie kai kurių mokyklų jau pastatyti dušų konteineriai. Iš specialiai paskirtų lėšų suremontuoti sanitariniai mazgai "Smeltės" pagrindinėje, "Žaliakalnio", "Žemynos" ir "Aitvaro" gimnazijose, kadangi ten veikę tualetai neatitiko keliamų higienos reikalavimų.

Biotualetai į mokyklas bus suvežami sekmadienį. Mažiausiai 3-4 kartus per dieną planuojama valyti sanitarinius mazgus. Iškilus poreikiui tai bus daroma dažniau.

,,Europiados“ Klaipėdoje dalyviai bus maitinami LCC patalpose ir greta stovėsiančiame 500 kvadratinių metrų paviljone, kurio statybos prasidės jau šį savaitgalį.

Pagalbai – specialus numeris

Šventės dalyvių saugumu taip pat pasirūpinta. Nakties metu mokyklose apsistojusius ,,Europiados“ dalyvius saugos tarnyba ,,Argus“, dieną tikimasi išsiversti su mokyklų budėtojų pagalba.

Iškilus problemoms, renginio dalyviai specialiu telefono numeriu galės kreiptis pagalbos į policiją.

"Europiados" dalyviams susigaudyti situacijoje ir mieste bus pasirengę maždaug 200 savanorių.

Jei vykstant dalyvių registracijai prie Žvejų kultūros rūmų susidarytų spūstis, policija uždarys vieną eismo juostą. Liepos 25-ąją Taikos prospekto atkarpoje nuo Sausio 15-osios gatvės iki Senojo turgaus taip pat bus uždaryta pirma juosta, kuria teisę važiuoti turės tik dalyvių transportas.

Estradoje – darbymetis

Nors šventė jau čia pat, Vasaros estradoje, kur vyks "Europiados" atidarymo ir uždarymo renginiai, ir jos prieigose darbo – iki valiai. "Viskas turi būti sutvarkyta iki penktadienio“, – trumpai ir aiškiai rėžė Klaipėdos meras Rimantas Taraškevičius, vakar susitikęs su festivalio organizatoriais.

Žolės pjovimo, elektros instaliacijos, vėliavų stulpų dažymo darbus planuojama užbaigti penktadienį.

Šventės dalyviai šurmuliuos Atgimimo ir Teatro aikštėse. Taip pat koncertų aikštelės bus išsidėsčiusios visame senamiestyje ir centrinėje miesto dalyje: Tiltų g. 19, Dienovidžio skvere, Tiltų ir Turgaus gatvių sankirtoje, Tiltų gatvėje prie "Meridiano", dvi aikštelės bus M.Mažvydo alėjoje, taip pat prie "Arkos" paminklo.


"Europiada" ir skaičiai

Festivalis „Europiada“ Lietuvoje rengiamas pirmą kartą.

Jam surengti prireikė beveik 2,6 mln. litų. 1 mln. 200 tūkst. litų skirta iš Klaipėdos miesto biudžeto, 900 tūkst. litų surinkta iš šalių dalyvių mokesčių, dar 600 tūkst. litų skirta iš valstybės biudžeto.

Šventėje dalyvaus 166 kolektyvai iš 22 Europos šalių.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų