Pereiti į pagrindinį turinį

E.Čivinsko misija tęsis ir po mirties

2010-02-25 05:00
Misija: dar antradienio vakarą klaipėdiečiai rinkosi į koncertą, kad atlikėją galėtų paremti ne tik morališkai, bet ir savo aukomis.
Misija: dar antradienio vakarą klaipėdiečiai rinkosi į koncertą, kad atlikėją galėtų paremti ne tik morališkai, bet ir savo aukomis. / Nerijaus Jankausko nuotr.

Žinia, kad Kauno klinikose vakar užgeso grupės "Vairas" lyderio Edmondo Čivinsko gyvybė, sukrėtė ne tik jo artimuosius ir kolegas.

Dar antradienio vakarą klaipėdiečiai plūdo į Žvejų rūmuose vykusį paramos koncertą, kad galėtų paaukoti pinigų sunkiai sirgusiam atlikėjui.

49-erių muzikantą įveikė prieš ketverius metus diagnozuotas hepatitas B – klastinga liga mirtinai suardė vyro kepenis. Prieš savaitę E.Čivinskas buvo ištiktas komos.

Dėl atlikėjo gyvybės pastarąsias dvi savaites kovojo Kauno medicinos universiteto Intensyviosios terapijos klinikos specialistai.

"Vairo" lyderiui skirto paramos koncerto uostamiestyje koordinatorius Gintaras Bendžius, E.Čivinską pažinojęs apie 15 metų, sakė jį prisiminsiąs kaip nuolatos besišypsantį, optimistiškai nusiteikusį ir kiekviena gyvenimo akimirka besidžiaugiantį žmogų.

"Vilties buvo iki pat galo, bet ne visada atsitinka taip, kaip mes norime. Manau, kad jo misija šiame pasaulyje buvo graži ir prasminga. Ir ji tęsiasi po jo mirties – lieka dainos, lieka jo grupė", – teigė žinomas Klaipėdos prodiuseris.

Į antradienį Žvejų rūmuose vykusį paramos koncertą gausiai susirinkusi publika paaukojo 11 tūkst. litų.

"Apie tai, kaip bus panaudoti šie pinigai, manau, bus pranešta artimiausiu metu. Tačiau visi puikiai suvokia, kad surinktos lėšos nebus pravalgytos, o panaudotos kokiam nors kilniam tikslui. Manau, ir pats Edmondas to būtų norėjęs", – tvirtino G.Bendžius.

Šią savaitę E.Čivinsko bičiuliai muzikantai paramos koncertus, skirtus kolegos gydymui paremti, surengė ir Mažeikiuose bei Šiauliuose. Klausytojai visuose trijuose miestuose paaukojo per 30 tūkst. litų. Vakar toks renginys turėjo įvykti Kaune, tačiau koncerto nuspręsta neberengti.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų