Pereiti į pagrindinį turinį

Eilę į „Smiltynės perkėlos“ keltus reguliuoja policininkai

2012-07-13 05:00
Eilę į „Smiltynės perkėlos“ keltus reguliuoja policininkai
Eilę į „Smiltynės perkėlos“ keltus reguliuoja policininkai / Vytauto Liaudanskio nuotr.

Artėjant savaitgaliui, uostamiesčio kelių policininkai laukia žinių iš Smiltynės perkėlos bendrovės apie automobilių srautus į Neringą. Jei kelto laukia didelės mašinų eilės, į Smiltynę daryti tvarkos pasiunčiama pareigūnų grupė.

Mindaugo karūnavimo dieną prie perkėlos susidarė didžiulė eilė, nusidriekusi Agluonos ir Minijos gatvėmis.

Per vieną dieną į Neringą buvo perkelta bemaž 3 tūkst. automobilių.

Sekmadienį kelių kilometrų mašinų eilė išsirikiavo Smiltynėje.

Tie, kuriems yra tekę matyti šį vaizdą ar laukti panašioje eilėje, žino, kad atsiranda gudruolių, bandančių prie kelto privažiuoti pirmiau. Taip buvo ir liepos 8-ąją.

Tądien šešias valandas kelyje pakeliui į perkėlą dirbo aštuoni policininkai. Jie nubaudė net 35 vairuotojus, kirtusius ištisinę gatvės ženklinimo juostą. Už šį nusižengimą Kelių eismo taisyklėms gresia nuo 100 iki 300 litų bauda.

Tarp nubaustųjų buvo ir leidimus be eilės keltis keltais turintys vairuotojai. Argumentas, kad yra gautas leidimas, pareigūnų neveikia.

Tokia lengvata vairuotojai, pasak uostamiesčio Kelių policijos biuro viršininko Ramūno Šideikio, gali naudotis tik pasiekę kelio išplatėjimą netoli kelto. Ruožas, kur galioja leidimai, yra viso labo kelių dešimčių metrų ilgio.

„Ne kartą įvairiose instancijose esame kėlę šią problemą. Prašėme pailginti tą juostą, tačiau reikalai nejuda. Tokiu atveju tektų platinti kelią, o tai susiję su daugybe gamtosaugos bei kitų reikalavimų. Todėl kol kas reikalavimas nekirsti ištisinio kelio ženklinimo galioja visiems, net ir tiems, kurie turi leidimus keltu naudotis be eilės“, – tikino R.Šideikis.

Pareigūnai pastebėjo, kad dažniausiai eilę bando aplenkti ir policininkų darbu piktinasi ne tikrieji neringiškiai, o tie, kurie gyvenamąją vietą yra deklaravę pusiasalyje, o gyvena Kaune arba Vilniuje.

„Žmonės, nuolat gyvenantys Neringoje, žino, kaip sunku per piką persikelti į kitą krantą, ir planuoja keliones kitu metu, kai prie perkėlos nėra spūsčių, – teigė R.Šideikis. – Mes nuolat bendraujame su Smiltynės perkėlos darbuotojais, gauname iš jų žinių apie automobilių srautus ir esame visada pasiruošę siųsti pareigūnus žiūrėti tvarkos.“

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų