Pereiti į pagrindinį turinį

Klaipėdos etnocentre – pažintis ne tik su dainomis

2024-10-06 12:00

Naują renginių sezoną pradėjęs Klaipėdos etnokultūros centras pakvietė klaipėdiečius į jau pamėgtus ir atsinaujinusius Tradicinių dainų klubo susitikimus.

Vakarai: R. Vildžiūnienė paaiškino dainų prasmę ir ragino dainuoti drauge. Vakarai: R. Vildžiūnienė paaiškino dainų prasmę ir ragino dainuoti drauge.

Nuo šio rudens juos ves miestiečiams gerai pažįstama muzikologė, daugelio etnografinių ansamblių vadovė, Lietuvos muzikos ir teatro akademijos Klaipėdos fakulteto Muzikos katedros docentė Rūta Vildžiūnienė.

Į pirmąjį susitikimą susirinko didžiulis įvairaus amžiaus klaipėdiečių būrys. Kai kurie atsivedė ir mažylius.

Vakaras prasidėjo be ilgų kalbų, R. Vildžiūnienė pažadėjo, kad su dainomis ir žaidimais vakarų lankytojai keliaus ne tik per metų laikus, bet ir Lietuvos etnografinius regionus.

„Dainuodamas žmogus išvalo plaučius ir savo mintis, tampa ramesnis, susilieja su mūsų tautos praeitimi, supranta istoriją. Kviečiu klausti, jei nesuprantate kurio nors dainos žodžio, kalbėkime apie tai, kas apdainuojama ir kodėl tai buvo daroma“, – ragino Dainų klubo vedėja.

A. Gurkšnio nuotr.

Ratu susėdę vakaro dalyviai greitai susiliejo dainoje. Padainuoti atėjo ir lietuvių kalbos besimokantys Klaipėdoje gyvenantys užsieniečiai.

Dainuodamas žmogus išvalo plaučius ir savo mintis, tampa ramesnis, susilieja su mūsų tautos praeitimi, supranta istoriją.

Per dainas klubo lankytojai jau pirmąjį vakarą suprato, kuo skiriasi mūsų šalies regionų žmonės, jų dainos ir muzikinė kalba.

Pusantros valandos užtrukęs pasibuvimas neprailgo, juo labiau kad susirinkusieji turėjo progos pamankštinti kaulus rateliuose ir žaidimuose.

R. Vildžiūnienė žada Dainų klubo lankytojams, kad jie ne tik turės progą padainuoti, bet ir suprasti giliai užkoduotą žaidimų bei dainų prasmę.

Dainų klubo vakarai vyks antradieniais, 19 val. etnokultūros centre (Daržų g. 10), įėjimas – laisvas, jokio išankstinio pasirengimo nereikia.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų